Stabiplan Crash Case: Branding van Apps
Ook zo benieuwd waar SECers terecht komen na hun studie en met welke Science Communication issues bedrijven te maken hebben? Tijdens de eerste Crash Case van dit jaar ga je daarachter komen! Stabiplan, marktleider op het gebied van ontwerpsoftware voor de installatietechniek, heeft jullie hulp ingeschakeld.

Het vraagstuk
Tegenwoordig worden steeds meer producten aangeboden in de vorm van diensten (denk aan de alom bekende voorbeelden als Spotify, Netflix, Boldking scheermesjes, HelloFresh maaltijdbox, etc.). Het abonnementsmodel is populair en ook Stabiplan gaat hierin mee.

Huidige situatie
Klanten van Stabiplan zijn gewend om eenmalig een softwarepakket aan te schaffen. Daarnaast betalen zij jaarlijks een Service & Onderhoudsbedrag (S&O). Zolang ze dat bedrag betalen, hebben zij recht op support en maandelijkse updates inclusief de nieuwste software functionaliteit.

Toekomstige situatie
Nu gaat Stabiplan alle nieuwe functionaliteit in de vorm van apps* aanbieden volgens een subscription model. Dit heeft een grote impact op de business en communicatie. Klanten betalen nog steeds S&O voor hun softwarepakket, maar zullen daarnaast een abonnement op apps moeten nemen om gebruik te kunnen maken van de nieuwste functionaliteit.

Probleemstelling
Hoe kan Stabiplan de nieuwe apps introduceren zodat bestaande klanten deze transitie zien als een positieve ontwikkeling?

*Het gaat hier niet over apps voor mobiel/tablet maar over Revit apps voor pc: kleine stukjes software die licht, snel, specifiek en goedkoop zijn. Deze plug-ins draaien op het Revit platform; tekensoftware waar intelligente parametrische 3D-modellen van gebouwen mee gemaakt worden door architecten, constructeurs en Stabiplan’s doelgroep: installateurs.

De middag
We beginnen met een ontvangst inclusief lunch op het kantoor in Bodegraven op donderedag 21 september. Vervolgens ga je je in groepjes over het vraagstuk buigen. Ieder groepje pitcht aan het eind van de middag hun ideeën. Het groepje met het meest originele/bruikbare/leuke plan, wint een Blendle giftcard! De dag wordt afgesloten met een borrel bij de buren: bierbrouwerij de Molen.

Programma
13:00 – 13:30 Ontvangst met koffie/thee/lunch
13:30 – 13:45 Welkom en introductie Stabiplan
13:45 – 14:00 Science Communication bij Stabiplan
14:00 – 14:15 Uitleg case
14:30 – 16:30 Case maken in groepjes van 3/4 studenten
16:30 – 17:00 Pitches en prijsuitreiking
17:00 – .. .... Borrel in de Molen

Over het bedrijf
Stabiplan is actief in 5 landen en heeft kantoren in Bodegraven (hoofdkantoor), Antwerpen, Parijs, Brasov (Roemenië) en sinds kort ook een vestiging in Duitsland. Het bedrijf bestaat uit ongeveer 200 medewerkings en heeft een dagelijkse gebruikersgroep van 10.000 mensen. Stabiplan ontwikkelt en verkoopt ontwerpsoftware voor de installatietechniek. Met hun software, Stabicad, tekenen en berekenen hun klanten leidingen (water, lucht, sanitair, etc.), pompen, verlichting, sprinklers, sensoren en alle andere werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties in gebouwen. Grote kans dat je nog nooit van Stabiplan hebt gehoord; de branche waarin zij opereren is vrij specifiek en bovendien b2b. Binnen de installatiebranche is Stabicad echter een gevestigde naam; Stabiplan is namelijk marktleider in de Benelux en hard op weg dit uit te bouwen naar de rest van Europa. Klanten die met Stabicad werken, zijn alle grote installateurs en ingenieursbedrijven in Nederland, zoals Arcadis, Deerns, Cofely, Heijmans, Breman, Unica, Grontmij, etc.

Name *
Your answer
e-mailadres *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms