e-družabništvo - prijavnica za vnuke z dedki in babicami pa tudi za otroke z upokojenimi starši

Za vse babice, dedke in njihove vnuke, za tete in strice, očete, mame in tiste, ki bi pusto meglo zimskih juter radi nekoliko razgnali in se ob tem tudi razgibali.
Vabimo torej vse mlade in manj mlade, ki so v dnevnem stiku s starejšimi, za katere vedo, da bi jim prav prišlo malo druženja, da se skupaj z njimi prijavijo v naš projekt. Delavnice so namenjene vsem, ki v teh zimskih dneh pogrešajo malo druženja: starejšim, brezposelnim ali tistim, ki jih sodelovanje zanima.

Kako bomo to naredili?
Zjutraj, preden bodo vnuki (otroci) odšli v šolo in službe, se bodo (starim) staršem pomagali pridružiti na ZOOM linku, kjer bo potekalo druženje. Udeleženci za to potrebujejo internetno povezavo, pametni telefon ali računalnik.
Za začetek bodo vsi mikrofoni nastavljeni na tiho. Če bodo hoteli kaj povedati, jim bodo moderatorji omogočili, da bodo lahko sodelovali. Po koncu druženja, bomo povezavo avtomatsko zaprli. Vsi, ki znajo ZOOM usporabljati sami in ne potrebujejo pomoči, se lahko prijavijo sami, brez pomočika.

Pričnemo 12. 1. 2022. ob 7. 30 zjutraj. Tri pilotne delavnice bodo potekale na digitalnem kanalu ZOOM in bodo izvedene vsako sredo: 12., 19., 26., 1. in 2.2 2022. Vsakič bomo pričeli ob 7.30 zjutraj, vse skupaj pa bo trajalo 90 minut. Zoom kanal bo odprt že od 6. 30 zjutraj, tako, da se bodo lahko pridružili vsi, ki bodo to želeli.

Kaj je vloga pomočnikov (it - prostovoljcev)
Da se v četrtek, 6. 1. 2022. ob 17.00 udeležijo sestanka / usposabljanja za sodelovanje, na katerem se bomo dogovorili, kako boste svojcem pomagali do sodelovanja. Za sodelovanje ni potrebno predznanje, zgolj pripravljenost.
Nato pa poskrbijo, da bodo njihovi bližnji tri zaporedne srede (12., 19., 26. 1. in 2. 2.) imeli dostop do ZOOM-a, kjer bo druženje potekalo.
Vsi prostovoljci bodo za sodelovanje po pošti prejeli skromno nagrado in priznanje za sodelovanje.

Na delavnicah bomo izvajali družabne aktivnosti, spoznavali boste, kaj počno naša društva in druge nevladne organizacije, vse skupaj pa bomo popestrili s telovadbo, ki jo bo izvedla Šola zdravja. Predlagamo, da si zagotovite dovolj prostora, da boste (seveda, če lahko) telovadili skupaj z nami.

Delavnice bomo v decembru izvajali pilotno, če pa se bodo izkazale za zanimive, bomo z njimi nadaljevali v prihodnjem letu.

Prijave zbiramo do 5. 1. 2022Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime in priimek udeleženca druženja
Domači naslov
elektronski naslov udeleženca (če ga imate)
Telefonska številka udeleženca (v primeru tehničnih težav vas pokličemo po telefonu)
Ime in priimek pomočnika (it prostovoljca)
Kontaktni telefon pomočnika (it prostovoljca)
e- naslov pomočnika (it prostovoljca)
Domači naslov pomočnika (za pošiljanje praktične nagrade in priznanja)
če je pomočnik šolar ali dijak - katero šolo obiskuješ?
Nam želite še kaj sporočiti?
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ZAVOD NEFIKS. Report Abuse