Klimax - Investeer in Doel 5
De avond begint met een voorstelling van het boek 'Investeer in Doel 5', maar is vooral ook een gesprek over duurzame energieproductie en de sociaal rechtvaardige weg er naartoe.

Di 04/10/22 - 19:00-21:00
Avansa Brugge, Sintpieterskerklaan 5, 8000 Brugge
Vrije bijdrage


Sign in to Google to save your progress. Learn more
 
Investeer in Doel 5
In 2025 sluiten alle Belgische kerncentrales. 'Gedaan emt het spookbeeld van een Fukushima aan de schelde' zeggen voorstanders tevreden. 'Dom, wan tin 2030 wil Europa de uitstoot van broeikasgassen met minstens 55% verminderen en kernenergie is C02-arm', foeteren tegenstanders. En dan zijn er de werknemers van Doel. Zij willen hun job behouden. Dit boek doet een poging om klimaatactivisten, tegenstanders van kernenergie en werknemers van de kerncentrales en hun vakbonden te verbinden. Uitgangspunt is een duurzame toekomst voor Doel. Mét investeringen in een energieproductie en -opslag van de toekomst. Want ja, het roer van het klimaatbeleid moet sneller om. Een voorbeeld uit Californië maakt duidelijk: je kan een kernenergiesite ombouwen naar hernieuwbare energiebronnen. Investeer in Doel 5 is opgedragen aan de kinderen en kleinkinderen van de auteurs én aan de werknemers en vakbonden van de kerncentrales.

Marc Alexander is woordvoerder van de 11 maartbeweging, en actief bij Climate Express. Hij werkt in de zinkfabriek van Nyrstar in Balen war hij al dertig jaar vakbondsafgevaardigde is waarvan tien jaar hoofdafgevaardigde.
Naam *
Email adres
*
Gegevens
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Climate Express. Report Abuse