Zbornik #OSTANIDOMA (info in naročilo)
Globalna epidemija koronavirusne bolezni 2019 in vpliv, ki ga ima na naša vsakodnevna življenja, jasno kažejo, da gre za tematiko, ki bo imela daljnosežne ne le javnozdravstvene in epidemiološke, temveč tudi družbene, kulturne in ekonomske posledice. Doslej so se poudarjale predvsem zdravstvene implikacije, ki se nanašajo na preprečevanje in obvladovanje števila okužb in zmanjševanje števila smrtnih izidov. Priporočila globalnih akterjev na področju javnega zdravja [so bila] usmerjena zlasti k zagotavljanju primernih higienskih pogojev in ukrepov za »zajezitev« okužb, na primer z umivanjem rok, primerno količino tekočine in ohranjanjem varne razdalje, in to je vzdrževanjem prostorske in fizične razdalje.

Pričakovano se je kmalu pokazalo, da že na tej ravni za nekatere skupine prebivalstva pride do velikih težav. Kaj naj s takimi ukrepi brezdomci, ki nimajo omogočene pitne vode, živijo v začasnih in zasilnih bivališčih ali celo na ulici; kako zagotoviti varno razdaljo v domovih za starejše osebe, kjer se je s tako imenovano koronakrizo pokazala dolgoletna kadrovska, finančna in infrastrukturna pomanjkljivost tega področja; kako reševati problematiko žrtev nasilja v družini, ki so zaprte doma s svojimi povzročitelji; kako naj ukrepajo delavci migranti v kolektivnih »samskih domovih« (če so v novonastali krizi sploh še obdržali zaposlitev); kako naj si pogosto umivajo roke begunke, begunci in otroci v kolektivnih centrih, kjer je le malo prostorov za higieno in le malo vode. Seznam pa se nadaljuje in poraja veliko vprašanj.

Prispevki Anje Zafošnik, Špele Perner, Erine Borovič, Špele Vovk, Klare Andlovic, Sare Ugrin, Janje Pečan in Adriane Aralica v predzadnjem sklopu zbornika so nastali v sodelovanju s Platformo SLOGA v okviru projekta #MigratED (Digitalna orodja za okrepljene teme migracij in človekovih pravic v izobraževanju). Projektne aktivnosti #MigratED v Sloveniji sofinancirata program Evropske unije Erasmus+ in Ministrstvo za javno upravo. Zaključujemo s prispevkoma Simone Zavratnik in Katje Lihrenvalner v angleškem jeziku, ki sta bila predhodno objavljena na blogu znanstvene revije Studies in Ethnicity and Nationalism in v Resonant Voices Initiative v EU.

***

Kulturni center Maribor, zbirka Frontier 169, število strani 168, leto izida 2021
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Cena knjige je 25,00 EUR. Stroški pošiljanja znoraj Slovenije so všteti v ceni. Plačilo po povzetju.
Ob vsakem naročilu priložimo brezplačen glasbeni CD ali knjigo iz preteklega programa po vašem izboru.

Z * so označena obvezna polja. Naročilnica je pripravljena v slovenskem jeziku, v kolikor vam brskalnik prikazuje v angleščini, za naročilo pritisnite gumb SUBMIT.
Zbornik #OSTANIDOMA
Zbornik #OSTANIDOMA
Podatki o naročniku
Ime / naziv *
Naslov (ulica, hišna številka in pošta) *
Rad bi naročil več kot 1 izvod:
Ob nakupu želim brezplačno prejeti: *
E-mail *
Telefonska številka
(za SMS obveščanje o dostavi pošiljke)
Naročilo za pravne osebe?
Podatke pravne osebe zapišite spodaj, za dodatne informacije vas bomo kontaktirali po e-mailu.
Sporočilo založbi:
Knjiga bo poslana na stroške založbe po pošti na naveden naslov. Plačilo po povzetju.
Kulturni center, zavod za umetniško produkcijo in založništvo, Maribor
Ljubljanska cesta 4, 2000 Maribor, Slovenija // tel: ++386 (0)41 832 736 // email: kulturni.center.mb@gmail.com
Davčna številka: SI41110439 // Matična številka: 1392476 // TRR 04515-0000770494
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy