Kokokysely Kongaamo-takin sopivan koon arviointia varten
Täytä tähän lomakkeeseen mittasi, sekä yhteystietosi, jos oikean takkikoon valinta mietityttää. Palaan asiaan mahdollisimman pian (1-2vrk:n kuluessa) suoraan sähköpostiisi.

Mikäli vain mahdollista, kannattaa pyytää joku toinen henkilö avustamaan mittojen otossa. Mitat otetaan suoraan vartalolta, napakasti,  mutta ei kuitenkaan mittanauhaa kiristäen. Asianmukaiset väljyysvarat lisätään vartalon mittoihin sitten täällä Kongaamolla. Otathan mitat mieluusti alusvaatteisillasi, tai hyvin ihonmyötäisten vaatteiden päältä, etteivät vaatteet aiheuta ylimääräisiä virheitä mittoihin.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Oma nimesi *
Etunimi Sukunimi
Sähköpostiosoitteesi *
Sähköpostiosoitteesi
Mittauskohdat
Rinnanympäryksen mittaaminen
1. Rinnanympärys *
Vaakasuora ympärysmitta rinnan korkeimmalta kohdalta rintaliivit päällä
2. Ympärysmitta rinnan alta *
Vaakasuora ympärysmitta heti rintojen alapuolelta
Vyötärön ympäryksen mittaaminen
3. Vyötärönympärys *
Vaakasuora ympärysmitta vyötärön kapeimmalta kohdalta. Huom, tämä mitta löytyy suunnilleen 3-4cm navan yläpuolelta, takana selän "notkon" kohdalta. (Housujen ja hameen vyötärön kohta asettuu nykymuodissa huomattavasti alemmas kuin missä luonnollinen vyötärö on, joten älä hämäänny! )
Lantionympäryksen mittaaminen
4. Lantionympärys *
Vaakasuora ympärysmitta lantion leveimmältä kohdalta.
Käsivarren ympäryksen mittaaminen
5. Käsivarren ympärys *
Eli se hauis tai allit, kumpi nyt vaan sattuu löytymään :)
Ranteen ympäryksen mittaaminen
6. Ranteen ympärys *
Rinnan korkeimman kohdan mittaaminen
7. Mitta olalta rinnan korkeimpaan kohtaan *
Mittaa niin, että mittanauha kulkee keskeltä olkaa, jatkuen rinnan korkeimmalle kohdalle.
Olan pituuden mittaaminen.
8. Olan pituus *
Kaulan " juuresta" hihan alkamiskohtaan olkapäälle. Katso alta myös toinen mittausohjekuva oikean mittauskohdan löytämiseksi. Tämä saattaa olla hankala mitattava, joten jos olet epävarma, kannattaa verrata kyseistä mittaa esimerkiksi johonkin toiseen, hartioista sopivan kokoiseen takkiin. Mainitse myös mikäli hartiasi ovat tavallista leveämmät.
Hihan pituuden mittaaminen
9. Hihan pituus *
Jatka täsmälleen siitä kohdasta mihin olanpituusmitta päättyi, ja jatka mittaamista haluttuun hihan pituuteen. Pidä käsi alhaalla, hieman koukussa (n.45 asteen kulmassa) kun mittaat, niin sopiva liikkumavara tulee mukaan. Mittaa tämä tarpeeksi pitkäksi (yleensä n. 2-3cm alaspäin ranteesta, hieman kämmenen puolelle ), ettei hihoista tule liian lyhyet! Kannattaa tehdä myös tarkistusmittaus vertaamalla saamaasi mittaa johonkin toiseen, sopivan kokoiseen takkiin, missä on istutetut (=olalta asti alkavat) hihat. Vakiopituus hihassa on 64cm, ja tämä mitta on yleensä sopiva useimmille n.165-172 cm pitkille naisille.
Selän pituuden mittaaminen
10. Selän pituus *
Laita vyötärölle (kapeimmalle kohdalle) joustamaton nauha, ja katso että se kulkee suoraan vaakasuorassa. Mittaa keskeltä takaa niskasta  (ylin niskanikama mikä tuntuu) jatkaen vyötärölle kiinnitettyyn nauhaan asti.
Takin pituuden mittaaminen
11. Haluamasi takin pituus *
Takin pituus mitattuna keskeltä takaa niskasta helmaan.  Pidemmän (yli 95cm) takin toteutus onnistuu vain, mikäli valitsemaasi kangasta on riittävästi.
12. Oma pituutesi päästä varpaisiin *
13. Väljyys *
Takin väljyys on monesti makuasia - toinen tykkää slimmistä, toinen taas haluaa, että alle pitää mahtua paksumpaakin vaatetta, ja muutoinkin on väljempien vaatteiden ystävä. Kumpaan ryhmään sinä kuulut?
14. Muita toiveita, kysymyksiä, huomautuksia jne. - esim. suunnittelemasi vuorituksen paksuus.
On hyvä huomioida, että ohuemmalla vuorilla varustettuun takkiin riittää pienempi väljyysvara, kun taas talvitakin paksumpi vuori vie luonnollisesti enemmän tilaa, ja vaatii näin enemmän väljyysvaraakin. Vaatteen sopiva väljyys on hyvinkin makuasia - toinen tykkää slimmimmästä, hyvin myötäilevästä vaatteesta, toinen taas väljemmästä mallista - ja kolmas jostakin siltä väliltä. Kerro s Vaatteen väljyysvaralla tarkoitetaan omien vartalon mittojesi ja takin ympärysmittojen erotusta.  Yleensä takin väljyys on sopiva, kun vartalosta otettuun rinnanympärysmittaan lisätään 9 - 13cm väljyysvaraa (40-100g vanun paksuudet).
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy