Nieuwsberichten                                          Beste Liszt-vrienden,                                          Nadat het concert Liszt-Schubert Winterreise dat voor 30 januari was gepland niet door kon gaan wegens te hoog corona-risico, hebben we wederom een afgelasting te melden. Martyn zou 10 april in de Gasthuiskapel een comeback concert geven. Helaas kan dit niet doorgaan. De uitleg vinden jullie hierna. Het bestuur van De Engelenbak zal de donaties voor dit concert retourneren.                                         Op 23 maart kwam het slechte nieuws dat Martyn in Wenen in het ziekenhuis moest worden opgenomen vanwege een corona-infectie. Hoewel hij alles had gedaan om dit te voorkomen, heeft toch ook bij hem corona toegeslagen met als resultaat een forse longontsteking.                               Hoewel de laatste dagen zijn toestand vooruit leek te gaan, heeft nu een gevreesde ziekenhuisbacterie, die Martyn al onder de leden had, in alle hevigheid toegeslagen. Hij ligt nu op de IC, en wordt kunstmatig beademd en in slaap gehouden. Het is de vraag of zijn getransplanteerde longen de behandeling kunnen doorstaan.                        Wij kunnen nu niets anders dan hopen op een wonder, en bidden voor zijn leven. Ook leven wij met zijn vrouw Tomiko mee en wensen haar sterkte.                              Namens het bestuur,                                       Hans Roskam, secretaris
NIEUWSBRIEF  WENEN 24 februari ’22

Per email:  Van Martyn van den Hoek aan donateurs

Comeback Martyn van den Hoek 10 april 2022 Gasthuiskapel Zaltbommel

Beste familie, donateurs, vrienden en liefhebbers,
We hebben het vaak gehoord in de laatste maanden en daarbij bleek het evenzo vaak loos alarm:
“We kunnen versoepelen...” . Door de vaak ondoordachte beslissingen, die ook niet doordacht zouden hebben kunnen zijn, is heel veel niet van de grond gekomen. Daaronder de plannen om “terug te komen”.  Deze maand is het vier jaar geleden dat ik in Zaltbommel ernstig ziek werd en er een streep door mijn plannen en toekomst gehaald werd.
Was dat verloren tijd? Geenszins! Heb ik veel gemist? Nee! Heb ik moeten vechten tegen het noodlot? Niet dat ik weet. Ik liet het leven in de steek, maar het leven kwam daardoor naar mij. In de vorm van zuurstof, medicamenten, later zelfs transplantaties en hulp bij de wederopbouw van mijn gezondheid en leven.
Maar het meest levendig waren de visites van familie, donateurs, vrienden en liefhebbers. Zij hebben mij het leven in optima forma op de IC’s gebracht terwijl ik maandenlang niet kon spreken. En daarom is het na vier jaar mijn beurt om daarvoor iets terug te doen.
Mijn woorden zitten in mijn vingers, in mijn muzikale ziel en die mogen, net als de Corona versoepelingen, eindelijk naar buiten! Met de laatste pianowerken van Ludwig van Beethoven en de laatste liederen van Franz Schubert begin ik  weer aan een volgende episode van creativiteit.
U/ jullie allen bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het definitieve ( Well) Comeback Concert op 10 April 2022 15.00 uur In de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34 in Zaltbommel
Reserveren    via www.engelenbakzaltbommel.nl of mail naar engelenbak@gmail.com
                   vermeld daarbij: datum concert en aantal personen
Vrije donatie wordt zeer op prijs gesteld!

Met hartelijke groet namens Martyn,
Johan Verrest RA Stationsstraat 62 6026 CW  Maarheeze j.verrest@lisztkring.nl
Penningmeester Stichting Franz Liszt Kring

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.