Nieuws van de Franz Liszt Kring
Voor ons contactformulier, scroll naar onderen.
Mededelingen
IN MEMORIAM PETER VAN KORLAAR
Op 28 juli jongstleden is onze gewaardeerde bestuurssecrteris Peter van Korlaar na een kort ziekbed toch nog vrij plotseling overleden. De begrafenis was op vrijdag 6 augustus in Peters woonplaats Kerkdriel. Onze vice-voorzitter Christo Lelie heeft tijdens de uitvaartdienst een toespraak gehouden.
Peter van Korlaar was gedurende twee jaar een bevlogen secretaris die daarnaast ook regionaal nog de nodige promotie voor Liszt maakte. We zullen zijn naam in ere houden en hem persoonlijk zeer missen. Het lunchconcert in het jubileumfestival op 20 oktober 2019 wordt aan hem opgedragen.

MARTYN VAN DEN HOEK
Onze voorzitter Martyn van den Hoek heeft eind juli met succes een longtransplantatie ondergaan en zal komende tijd in een revalidatiekliniek aan zijn verder herstel werken. Christo Lelie neemt voorlopig zijn taken waar. We hopen echter op een snelle terugkeer van Martyn.

RENÉ POPPEN
René Poppen is benoemd als secretaris van het bestuur.

TIJDSCHRIFT VAN DE FRANZ LISZT KRING
De editie 2019 van het Tijdschrift van de Franz Liszt Kring zal eind december 2020 of begin januari 2020 worden gepubliceerd.

DANIEL WAYENBERG OVERLEDEN
Op 17 september is de Nederlands pianist Daniel Wayenberg op 89-jarige leeftijd in Parijs overladen. Hij was lid van het Comtié van Aanbeveling van de Franz Liszt Kring. Daniel Wayenberg werd beschouwd als een van de grootste Nederlandse pianisten en gaf tot medio 2018 jaarlijks nog tientallen optredens. Gedurende zeven decennia heeft hij onnoemelijk veel muziekliefhebbers in vele landen geroerd met zijn prachtige pianospel. Nadat Daniël Wayenberg in 1949 internationaal doorbrak als laureaat in het concours Marguerite Long-Jacques Thibaud, speelde hij met vrijwel alle grote orkesten ter wereld, waaronder de New York Philharmonic en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daniel Wayenberg werd op 11 oktober 1929 in Parijs geboren, maar groeide op in Den Haag. Zijn Russische moeder Margarete Berson bracht hem op jonge leeftijd in contact met de piano. Daarna studeerde hij in Den Haag bij Ary Verhaar en later in Parijs bij Marguerite Long. Hij ontving een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau in 1962 en in Frankrijk de Chevalier des Arts et des Lettres (1967). Wayenberg componeerde kamermuziek, pianoconcerten, het ballet Solstice (1955) en de Symfonie Capella (1972-'73). Hij was zeer bekend door zijn optredens met de 'gevleugelde vrienden': prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Pim Jacobs en Louis van Dijk. In december 2014 vond de wereldpremière plaats van zijn Compact Symphony in de Oosterpoort in Groningen. In 2016 (op 86-jarige leeftijd) nam hij alle 12 Études d’exécution transcendante van Liszt op voor het Franse label Lyrinx. Datzelfde jaar bracht Zefir Records een CD uit met beide pianoconcerten van Chopin door Wayenberg en Martin Oei, gespeeld op twee originele Erard-vleugels. Wayenberg vormde tussen 2012 en 2018 een vast duo met de 66 jaar jongere Martin Oei; naast stukken voor quatre-mains speelden ze graag pianoconcerten op twee vleugels. Wayenberg was tevens vaste begeleider van de Franse mezzosopraan Yana Boukoff. De man die een vliegtuigcrash overleefde, heeft zijn negentigste verjaardag net niet gehaald. Hij werd begraven in zijn woonplaats Mandre-les-Roses, nabij Parijs.
Contactformulier
U KUNT CONTACT MET ONS OPNEMEN VIA HET CONTACTFORMULIER. KLIK DAARVOOR OP VOLGENDE.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.