Kennismaking Padel
Padel ook iets voor jou en de Marsch?

Wij – Jojanneke van Schie en Bart Buijze – zijn tijdens de najaarscompetitie erg enthousiast geworden van een relatief nieuw sport fenomeen genaamd “padel”. Onze tegenstanders uit Beilen hadden een jaar daarvoor een baan aangelegd en vertelden hier vol vuur en passie over. Na onze competitiewedstrijd in Beilen hebben we vervolgens zelf ook de smaak te pakken gekregen. De komende tijd willen wij onderzoeken of het ook een mooie aanvulling voor onze tennisvereniging zou zijn!

Wat is Padel?
Heel in het kort is het een soort mix van tennis en squash. Omdat ‘op papier’ uitleggen niet goed werkt, kun je het beste even een kort filmpje bekijken

Het aantal tennisverenigingen met padel-banen en het aantal padel-spelers groeit snel – waarmee het ook de snelst groeiende sport van Nederland is. (In Spanje is het nu al de tweede sport, na voetbal)

Waarom Padel?
In deze fase is het nog helemaal de vraag of padel ook voor TV de Marsch een mooie toevoeging is. Wat zien wij als mogelijke redenen:
- Het is leuk om te doen!
- Het is een snel spel en gezellig (je staat met z’n 4 dicht op elkaar en de bal is altijd dichtbij)
- Het is relatief makkelijk te leren (met de gewone tennis-skills kun je al heel snel leuke rally’s krijgen)
- Het is geschikt voor alle leeftijden (ook minder belastend door kortere afstanden)
- Het vergroot de sport-mogelijkheden binnen onze vereniging (extra plezier, meer sporten, langer lid blijven, nieuwe leden werven(?))

Nu eerst kennismaken!
Voor de meesten is padel nog compleet onbekend, dus willen we het eerst met een grotere groep gewoon gaan doen en ervaren.

We gaan een aantal keren met een groep naar het Indoor Sports Centre aan de Ulgersmaweg in Groningen waar ze 3 padel-banen hebben.

Concrete eerste data hebben we inmiddels ook en zijn opgenomen in het formulier bij de keuzes. Laat ons vooral ook weten als je wel wilt maar niet op 1 van deze data kunt, want bij voldoende belangstelling plannen we gewoon nog meer momenten in. We zullen regelmatig de inschrijvingen verwerken en zitten wel met een maximum per datum. Mocht je onverhoopt inschrijven op een datum die toch al vol is, dan nemen we contact met je op voor een ander moment.

Reken op kosten van ongeveer Euro 7,50 per persoon (incl huur rackets en ballen)

(we gebruiken jouw ingevulde gegevens alleen voor het verzamelen van de inschrijvingen en alle communicatie daaromtrent; daarna worden deze gegevens weer verwijderd)

Wat is je naam?
Your answer
Mobielnummer (als je whatsapp gebruikt)
Your answer
Emailadres *
Your answer
Ben je lid van de TV de Marsch?
Wanneer kun en wil je mee? *
Required
Met hoeveel mensen wil je mee? *
Your answer
Heb je nog vragen/opmerkingen of andere dingen?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.