Prijava na zadnjo delavnico JOGA NIDRA 2023

Vabim te na zaključni dogodek sezone pred odhodom v svoj mehurček materinstva: na delavnico joga nidre.

Tokrat bo delavnica potekala V ŽIVO (v Velenju) + ONLINE (preko FB skupine). Spodaj preberi navodila za priključitev k online.

Joga nidra odpre oči in te prebudi v spoznavanje narave tvojega bitja, ki je brezmejna moč in lepota.

Nežna praksa joga nidre te vodi po poti, da začutiš svoje najbolj resnično bistvo, ki je brezmejno ravnovesje, čista ljubezen in popolna jasnost.

"Kakor zgoraj, tako spodaj", tako da ko joga nidra pomaga zdraviti sebe in zaživeti, se svet zdravi in zaživi.

"Ne sprašujte se, kaj svet potrebuje. Vprašajte se, kaj vam omogoča, da zaživite, in se tega lotite, saj svet potrebuje ljudi, ki so zaživeli."
- Howard Thurman

Ena od stvari, ki so mi všeč pri jogi nidri, je, da jo lahko izvaja vsakdo. Ne potrebuješ nobenih predhodnih izkušenj. Ni se ti treba dokazovati. To je praksa, ki je tako prijetna kot razsvetljujoča.

Je preprosta, a hkrati zelo učinkovita: uležeš se, zapreš oči in se sprostiš, medtem ko te vodim skozi večplastno raziskovanje Zavedanja.

Spodaj pod informacijami si preberi nekaj o tej krasni tehniki.

⏰ Kdaj?

Nedelja, 19. NOVEMBER od 18.00 do 20.00.

Pridite 15 min prej, da najdeš primeren prostor, se pripraviš in udobno namestiš.

📍 Kje?
V krasni dvorani centra Zana, Ljubljanska cesta 25, Velenje >> zemljevid
Parkirišče urejeno.

✨ Potek delavnice:
1. obred pred joga nidro
Namera je ključnega pomena. Pred prakso joga nidre se posamezno in kolektivno pripravimo na delavnico z obredom.

2. hatha joga za pripravo na joga nidro  
Gibalni slog joge (asane), ki ga bomo izvajali pred vodeno joga nidro, bo dovolj nežen, da bo prilagojen vsem vrstam sposobnosti, moči, omejitev itd. Prav tako lahko vedno preskočiš gibalni del.

3. joga nidra
Sprosti se in uživaj v 1h vodene meditacije joga nidre.

4. zaključek delavnice s pitjem čaja ☕
Čas za absorbiranje izkušnje, pisanje občutij, uvidov in spoznanj po nidri.

🍀 Investicija
- 20 €

✔ Kaj potrebuješ?
- topla in udobna oblačila, ki ne omejujejo cirkulacije
- joga podlogo, dekico, povšter, kvadre (če občasno ali kronično čutiš bolečine, svetujem dodatno dekico in/ali povšter za maksimalno udobje) 
- spalna maska (če jo imaš, ni nujna).

💻 ONLINE delavnica preko FB skupine:
- prednost online delavnice je, da jo izvajaš v udobju svojega doma + posnetek prakse ostane v skupini, do katere imaš dostop 7 dni! 
- preko povezave zaprosi za vstop v skupino: https://www.facebook.com/groups/1214610968903979/
- opravi nakazilo in pošlji potrdilo o izvršeni transakciji na email info@jogazivano.si
- pred delavnico odobrim vstop v skupino.

Se veselim našega zadnjega druženja 😊

********************************************************************
O JOGA NIDRI

V joga nidri je naša zavest v drugem stanju, ki pa ni spanje in ni sanjanje.
Cilj v procesu je sproščanja telesa, zaznavanja dihanja, občutkov in vizualizacij ter ponavljanja pozitivne odločitve – sankalpe, je ostati buden ter zavestno opazovati vse procese v našem umu.
Z vadbo počasi razvijamo sposobnost opazovanja podzavesti ter končno tudi širjenja zavesti.
Joga nidra krepi sposobnost pratjahare, torej stanja, v katerem obračamo pozornost iz zunanjih objektov v notranjost, kot je zapisano v Patanjalijevih joga sutrah.

V normalnem budnem stanju nimamo dostopa do podzavesti, vendar v sproščenem stanju preko vizualizacije simbolov povezujemo zavestno budno stanje s svojo podzavestjo.
V teh stanjih lahko podoživljamo različna čustva ali spomine, kar nam nakazuje, da se je material iz podzavesti pričel manifestirati. Naša naloga je, da to opazujemo, kot bi gledali film. Ostanemo le zavestni opazovalec slik in jih ne analiziramo, ocenjujemo ali sodimo. To je način, kako sprostimo odvečne samskare. 

Nekoč je učenec vprašal učitelja: "Kako spremeniti samskaro [= globok vzorec navade], ki je nastal zaradi slabih izkušenj iz otroštva?"
Učitelj je odgovoril: "Ustvari drugo samskaro, pozitivno, ki potrjuje tvoj odnos do vesolja, ki te resnično želi napolniti z naslednjim dihom. Abhjasa in vairagja (vadba in nenavezanost) je nasvet iz suter. Povezovanje s pozitivnim in odvezovanje z negativnim - to gre z roko v roki."

Veliko energije je potrebne, da ohranjamo samskare v podzavesti in ko se jih enkrat osvobodimo, najdemo ogromno nove energije, ki jo lahko usmerimo v druge aktivnosti. Čez določen čas, uvidimo svojo pravo naravo ter zmanjšamo konflikt med zavednim in nezavednim. 

Brez čiščenja samskar ni pravega napredka v jogi.

🤲Joga nidra je za vsakogar in vse. Ni potrebno nikakršnih izkušenj.

Joga nidra je bila deležna znanstvenih raziskovanj. Predvsem v zadnjem desetletju je bilo narejenih več znanstvenih preizkusov na posameznikih, ki so vadili joga nidro.

Ob redni vadbi joga nidra pomaga:

- doživeti globoko sprostitev - sprostiti mišice, razširiti arterije, kar vpliva na znižanje krvnega tlaka in tako pomembno vpliva na zdravje srca in ožilja - prepoznati in odpraviti omejitvena prepričanja   - zmanjšat stres ter tesnobna stanja - zvišati imunost telesa - duhovno rasti, saj razumeš sebe in svoje mesto v vesolju   - sprostiti notranje organe, kar vpliva na boljšo absorpcijo in asimilacijo hrane - izboljšati dihalne funkcije - zvišati občutek dobrega počutja, zadovoljstva in sreče - zvišati sposobnost učenja in pomnjenja - se povezati s svojo globoko notranjo modrostjo in se je začneš zavedati.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ime in priimek *
POMEMBNO:
- Prijave za delavnico v ŽIVO se zbirajo do 17. novembra oziroma do zapolnitve mest. 
Prispevek poravnate pred pričetkom delavnice.

- Prijave za ONLINE delavnico pa je potrebno oddati prej in poslati potrdilo o izvršeni transakciji, da vam odobrim dostop. Brez potrdila ali vidnega nakazila dostopa do skupine ne odobrim. 
💫 Prosim, prijavite se samo tisti, ki veste, da se dogodka lahko udeležite in se prijave tudi držite. Za izvedbo dogodka v živo potrebujem točno število udeležencev. 

Pred pričetkom delavnice boste še 1x obveščeni preko emaila. 
Prijavljam se na: *
POTRJUJEM, da sem prebral/a pogoje poslovanja in da se delavnice udeležujem na lastno odgovornost.
*
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy