Vill du åka på ett eget äventyr i höst?!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Åk på ett eget äventyr i höst! Hur funkar det?
Under 2021 finns det möjlighet att söka pengar från Äventyrsgruppen till att göra ett eget äventyr som du får hjälp med att planera. Äventyret ska vara någon form av friluftsliv, alltså aktiviteter ute i naturen.

Vem kan söka?
Erbjudandet gäller för dig som har varit med på aktiviteter med Äventyrsgruppen tidigare och är redo att åka på ett eget äventyr tillsammans med några av dina vänner! Max 5 personer kan åka tillsammans.

Vad behöver jag göra för att få pengar till en resa?
Som "betalning" för den här resan är det obligatoriskt att göra en berättelse om din resa som vi kan sprida i t.ex. sociala medier. Tanken med att göra det är att vi vill inspirera andra till att också göra äventyr i naturen. Du kan berätta om din resa på olika sätt: Genom att göra en film eller genom att skriva ett reportage med text och foton som du lämnar till oss. Vi kan hjälpa dig med det om du behöver, men det är viktigt att du är beredd på att du behöver lägga tid på att skriva eller göra en film både när du är på resan och efter den.

Vad kan jag få pengar för?
Om du får vara med i det här projektet så kommer du kunna få pengar för resa, för mat och för boende. Pengarna är för max 5 personer per äventyr. Om det finns något speciellt som du behöver till din resa och som vi inte kan låna ut till dig kan du också få pengar för att hyra eller köpa det. Vi kommer också att betala en försäkring för dig så att du kan få hjälp om du gör illa dig eller om någon utrustning går sönder på din resa.

Jag saknar egen utrustning- hur gör jag?
Du får låna regnkläder, stor ryggsäck och bra skor m.m. från oss om du behöver.

När kan jag göra äventyret?
Resan ska göras någon gång i oktober-november 2021.

Vad kan man göra för äventyr nu på hösten?
Det går bra att komma med ett eget förslag om var du vill resa på ditt äventyr. Om du inte har någon egen idé har vi samlat några tips! Vi har letat reda på sju olika vandrarhem i närheten av Stockholm som har öppet på hösten.
Alla de här vandrarhemmen ligger på platser där det finns fin natur nära. I listan här nedanför finns det länkar till sidor där du kan läsa mer om de olika platserna om du vill. Vi kan också hjälpa dig att välja en bra plats.

Ett vandrarhem funkar så att man bokar ett rum att sova i. Toa, dusch och kök delar man med de andra gästerna på vandrarhemmet. Man behöver ta med sig lakan till sängen, lagar sin egen mat i köket och städar själv rummet innan man åker hem. Mycket lyxigare än att bo i tält alltså, men lite mindre lyxigt än att bo på hotell.

Hur ska jag göra om jag vill åka på ett eget äventyr i höst?
Kolla med dina kompisar när ni är lediga och var ni vill åka. Svara sen på alla frågor i anmälan. Ni kommer kunna önska vilken plats ni vill åka till men det är inte säkert att ni får åka till den platsen. Vi kommer att hjälpa till att boka rum till er där det finns platser lediga de datum ni vill åka.

Om det är många som anmäler sig kommer pengarna inte att räcka till alla. När du har skickat in en anmälan kommer vi att kontakta dig och berätta om ni får pengar till ett eget äventyr som ni önskar.
Tips på 7 olika platser att åka till
Vi har letat reda på sju olika vandrarhem i närheten av Stockholm som har öppet på hösten.
Alla de här vandrarhemmen ligger på platser där det finns fin natur nära. Klicka runt lite på de olika hemsidorna så hittar ni mer info om vad som finns att göra på platsen (t.ex. vandringsleder i skogen, badplats, möjlighet att hyra cyklar eller bastu) Du kan också hitta information om hur man åker dit. Alla platserna går att komma till med kollektivtrafik, men det är olika hur lång tid det tar att resa. I anmälan kan du sen önska vilka platser ni helst vill åka till om du vill.

Hellasgården
Stugor vid sjön. Möjlighet att hyra mtb och att bada bastu t.ex. Ni kommer hit med buss från Slussen (typ 15 min resa).
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-stockholmhellasgarden-vandrarhem/om-oss/

Bogesund
Vandrarhem vid havet och skogen utanför Waxholm. Man kan åka till Waxholm med buss eller med Waxholmsbåt från stan. Från Waxholm åker man sen buss sista biten.
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-vaxholmbogesund-vandrarhem/om-oss/

Ytterjärna
Vandrarhem i en fin trädgård, nära till skog och till sjön Mälaren. Ni kommer hit med pendeltåg till Järna och därifrån buss.
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-ytterjarna-hotel/om-oss/

Tyresö slott
Vandrarhem på den lilla ön Notholmen, som ligger i havet bredvid Tyresö slott. Ni kommer hit med buss till Tyresö. Det finns en bro till ön från land.
https://www.tyreso.se/uppleva--gora/upptack-tyreso/tyreso-slott-och-park.html#h-Vandrarhemcafeerochbutikerislottsomradet

(för mer info om vandrarhemmet: klicka på Café Notholmen, och vidare till "boenden" från den sidan)

Arholma
Vandrarhem på en ö i skärgården. På ön finns en vedeldad bastu som man kan låna :) För att komma till Arholma åker man först buss till Norrtälje och sen båt.
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-arholmabull-august-gard/

Kapellskär
Vandrarhem vid havet. Ni kommer dit med buss via Norrtälje. Möjligt att hyra cykel.
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-kapellskar-vandrarhem/om-oss/

Nynäs slott
Vandrarhem i närheten av slottet. Vedeldad bastu finns att hyra och roddbåt finns att låna. För att komma hit från Stockholm reser man med tåg till Vagnhärad eller Nyköping och byter där till buss.
https://www.nynasslott.se/%C3%A4ta-bo/logi
OM ÄVENTYRSGRUPPEN:
Är det första gången du hör talas om Äventyrsgruppen? Vi ordnar roliga aktiviteter i naturen för ungdomar mellan 16-25 år. Vi finns vid naturreservatet Flaten i södra Stockholm, men vi åker ofta till andra delar av Stockholm eller Sverige. Alla våra aktiviteter är gratis, och man får låna saker av oss som behövs till aktiviteten om man inte har egna. Alla våra aktiviteter är alkoholfria och drogfria och är bara till för ungdomar. Det är alltid minst en vuxen ledare med på alla våra aktiviteter.
Är du förälder till en ungdom och undrar något? Hör av dig till någon av oss som kommer att vara ledare på aktiviteten. Här hittar du kontaktuppgifter till oss: http://miljoverkstan.se


Svara på alla frågor och klicka på "Skicka" längst ned på denna sida för att anmäla dig till aktiviteten.
Vad heter du (förnamn och efternamn)? *
Vad har du för telefonnummer? *
Vad har du för mailadress? *
Vilken dag är du född? *
MM
/
DD
/
YYYY
(Vi vill gärna veta hur gammal du är, eftersom vi får bidrag från finansiärer beroende på deltagarnas ålder. Men om du inte vill skriva din ålder är det helt okej)
Fyll i om du är... *
Vilka ska följa med på äventyret? Skriv namn på alla dina kompisar som ska följa med. *
Det är obligatoriskt att göra en film eller skriva ett reportage med bilder om er resa. Är det okej? *
Bilder, film och text som ni lämnar till oss efter resan kommer vi att sprida på olika sätt, t.ex. på Facebook och Instagram, i tidningar och på en utställning. Är det okej? *
Ni kan åka på ert äventyr i oktober eller november. Vilka datum vill ni åka? Skriv gärna flera olika alternativ (då är det större chans att vi hittar ett ledigt boende till er). Tips! Om ni går i skolan har ni höstlov och är lediga hela v.44 *
Var vill ni åka? Skriv ett eget förslag eller några av tipsen på vandrarhem som vi har samlat. Skriv flera olika alternativ! (Det är inte säkert att det finns lediga rum där ni önskar) *
Behöver ni låna utrustning (t.ex regnkläder, bra skor och stor ryggsäck) från oss? *
Vi sparar informationen som du skrivit in här
Vi sparar informationen som du skrivit in. För att kunna se vilka aktiviteter som är populära sparar vi även information om vilka aktiviteter som du kommer på. Informationen om dig sparas i max ett år, sedan tar vi bort den. Informationen är bara för oss, vi ger den inte till någon annan. Informationen sparas på Googles servrar som ligger i utlandet utanför Europa. Om du någon gång i framtiden vill att vi tar bort informationen om dig så får du gärna kontakta oss, skicka isåfall ett mail till micke@miljoverkstan.se.

Genom att klicka på Skicka här nedanför så godkänner du detta. Det är enklast för oss om alla anmäler sig på detta sätt, men om du inte alls vill bli registrerad så kontakta istället Micke Äventyrsgruppen på Facebook.
GENOM ATT DELTA BLIR DU GRATIS MEDLEM
Genom att anmäla dig och delta i aktiviteten kommer du också att bli medlem föreningen Miljöverkstan, som är föreningen som driver projektet som heter Äventyrsgruppen. Det är kostnadsfritt och du är bara medlem under 2021. Du kan gå ur när som helst genom att kontakta oss. Som medlem förbinder du inte dig till någonting.

Vi sparar den information som du skrivit in under ett år. Informationen är bara för Äventyrsgruppen, vi ger den inte till någon annan. I och med medlemskapet i Äventyrsgruppen godkänner jag att följande uppgifter registreras och hanteras i föreningens medlemsregister:
Namn
Mail
Födelsedatum
Telefon/mobilnummer
Om du vill ta emot medlems-information, skriv din e-mail här (du behöver inte skriva om du inte vill):
Har du förstått och accepterar att vi sparar informationen och att du blir gratis medlem? *
Klicka på Skicka!
Vi hör av oss under veckan!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Miljöverkstan Flaten. Report Abuse