LEESBEVORDERING 2019 - categorie I
Wil je binnen je organisatie meer doen rond literatuur en lezen? Vul dan dit formulier in en laat ons weten wat je graag wil doen en waarom.

Elk jaar geven we ondersteuning aan 6 (lokale) groepen die willen inzetten op leesplezier. Als je aanvraag wordt geselecteerd, krijg je een budget van maximaal 1.500 euro om bv. een leesplek in te richten en vrijwilligers te betalen. Maar nog belangrijker is de begeleiding die we voorzien. Een expert komt een aantal keer bij je langs om tips te geven en je op weg te helpen. Welke boeken zijn interessant voor je publiek? Met wie kan je lokaal samenwerken om aan deze boeken te geraken? Welke activiteiten kan je opzetten? Je krijgt ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op deze en andere vragen.

Met deze subsidie willen we vooral kwetsbare groepen aanspreken. In het reglement leesbevordering 2019 van het Vlaams Fonds voor de Letteren worden deze projecten omschreven als 'kleinschalige participatieve projecten met kwetsbare groepen - categorie I'. Via ditzelfde reglement zal er een organisatie de opdracht krijgen om begeleiding op maat te voorzien. Welke organisatie dit wordt, weten we eind december.

Je kan de eerste keer aanvragen tegen 15 januari 2019. Het traject start dan in april 2019 en duurt in totaal 6 maanden. De volgende deadlines zijn 15 april 2019 en 15 oktober 2019.
Meer informatie en het volledige reglement vind je hier: http://www.fondsvoordeletteren.be/content/639
Als je vragen hebt, stuur een mailtje of bel naar Noemi (noemi@vfl.be - 03-270 31 65).

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service