AOM prijava za LJAŠ 2020.

Dobrodošli na obrazac za prijavu na Ljetnu alpinističku školu alpinističkog odsjeka HPD Zagreb-Matice!

Važne informacije o školi (vrijeme održavanja, uvjeti polaženja i završetka škole)
Tijekom dva mjeseca koliko traje škola naučit ćete se sigurno baviti alpinizmom, upoznati mnoga mjesta u Hrvatskoj za koja možda niste znali i iz perspektive koje do sada još niste doživjeli. Nakon škole, postat ćete naš član i zajedno s nama se nastaviti penjati.
Ove godine školu planiramo održati u razdoblju od 30. ožujka do kraja svibnja. Ovisno o vremenskim uvjetima, moguće je da će škola završiti početkom lipnja. Cijena škole je 1300 kn (900 kn za studente i nezaposlene), dok troškove pojedinih izleta sudionici pokrivaju sami. Sva penjačka oprema je osigurana od strane odsjeka.

Škola se sastoji od teoretskog dijela - predavanja, koja se održavaju ponedjeljkom od 19h u prostorijama društva te praktičnog dijela vikendima – izletima u prirodu. Izleti su uglavnom dvodnevni, a noći se u šatorima. Za bolje utvrđivanje gradiva, utorkom i četvrtkom treniramo i vježbamo tehnike na umjetnoj stijeni u dvorani Fothia zapad, a po potrebi se i srijedom na tunelu u Gračanima organiziraju ponavljanja gradiva. Treninzi i ponavljanja nisu obavezni, ali su korisni i svakako se preporučaju.


Kako bi izleti protekli bez ozljeda, vrlo je bitno da svaki polaznik pomno sluša upute voditelja škole. Kad će se polaznici penjati s dodijeljenim asistentom, vrlo je bitno da slijede asistentove upute radi njihove sigurnosti, kao i sigurnosti asistenta te da se za sve nedoumice ili prije svake nepromišljene radnje posavjetuju s asistentom. Nakon što svi zadaci budu sigurno obavljeni, navečer se organiziraju društvene aktivnosti.

Većina izleta je dvodnevna, te je potrebno imati adekvatnu obuću, opremu i dobro se pripremiti (ponijeti dovoljno vode, hrane, rezervne odjeće). Vrlo je uputno imati vreću za spavanje i šator (ili se sa ostalim polaznicima dogovoriti za dijeljenje šatora), pošto se tijekom izleta spava u kampovima ili u divljini.

Kako bi polaznici stekli naziv Mlađih alpinističkih pripravnika, po završenoj ljetnoj alpinističkoj školi obavezni su položiti ispit. Tijekom ispita polaznici se ne penju, već moraju pokazati stečeno znanje i demonstrirati naučene vještine. Za sve polaznike biti će organiziran i prijamni ispit s temama opće planinarske škole.

Uvjeti za izlazak na ispit su:
• prisutnost na najmanje 70 % teorijskih predavanja
• sudjelovanje na najmanje 70 % izleta
• sudjelovanje na najmanje 1 dvodnevnom izletu
• odrađene sve predviđene praktične vježbe
• popeta bar 2 duga smjera
• od popetih smjerova, bar 1 dugi smjer u vodstvu ili ravnopravno se izmjenjujući u vodstvu
• od popetih smjerova, bar 1 neosigurani dugi smjer
• uredan penjački karton

ZA VRIJEME TRAJANJA ŠKOLE ZABRANJENO JE SVAKO SAMOSTALNO BAVLJENJE ALPINIZMOM !!
Mlađi alpinistički pripravnici osposobljeni su za bavljenje alpinizmom u uvjetima suhe stijene. Po odrađenom pripravničkom stažu od minimalno godinu dana, mlađi alpinistički pripravnici mogu nadograditi svoje znanje upisom zimske alpinističke škole koja će ih pripremiti za bavljenje alpinizmom u zimskim uvjetima (snijegu i ledu).
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy