Junioren NK Klein
Beste roeier/coach,

Hollandia/NK-klein kende dit jaar een recordaantal inschrijvingen, resulterend in een driedaags programma, waarbij de wedstrijden op de vrijdag van 17:00-20:30, zaterdag van 8:00-18:30 en zondag van 8:30-18:30 duren. Bij de juniorenskiffs waren er in totaal 146 (54 J18, 37 J16, 27 M18, 28 M16) deelnemers, wat de organisatie voor een grote uitdaging stelde om een goed programma neer te zetten.

Bij de KNRB zijn vanuit een aantal juniorencoaches wensen geuit om het programma voor de NK-junioren aan te passen. De belangrijkste wensen die leven, zijn het houden van het NK-toernooi op de zaterdag en de zondag (om daarmee het roeien op de vrijdag te vermijden) en het vervangen van time-trials door boord-aan-boord wedstrijden. We willen graag met behulp van jullie input peilen of deze wensen breed gedragen worden en of jullie vinden dat de mogelijke voordelen opwegen tegen de mogelijke nadelen.

De belangrijkste reden om op de vrijdag te beginnen is het feit dat de beschikbare tijd op zaterdag en zondag te beperkt is om voor het NK een volledig toernooi te varen, waarbij de beste roeiers/ploegen strijden om de titel en er een ranking ontstaat van de beste roeiers/ploegen ten bate van selecties voor uitzendingen. Er is gekozen voor een time-trial in de eerste ronde, zodat er geen nadeel van baanverschillen is bij ongelijke weersomstandigheden en er bij een afgelasting van latere rondes kan worden teruggevallen op een eerlijke uitslag.

De wens om af te zien van races op vrijdag komt voort uit de schooltijd die roeiers missen en de tijd die werkende coaches onbetaald vrij moeten nemen.
De wens om af te zien van time-trials komt omdat er bij boord aan boord gevechten andere krachten loskomen dan bij een tijd-race en dat ook bij een time-trial geen gelijkwaardige omstandigheden voor alle roeiers zijn te garanderen.
Mogelijke alternatieven om de geuite wensen te accommoderen zijn:

• De eerste ronde boord-aan-boord te varen op de zaterdagochtend, waarbij de beste 18 roeiers zich kwalificeren voor de tweede ronde, met het nadeel dat bij schuine wind roeiers kunnen worden benadeeld door het loten van een slechte baan en waarschijnlijk de noodzaak om net als bij de senioren de D-finales en hoger te laten vervallen;
• Time trials verplaatsten naar de zaterdagochtend, waarbij de beste 18 roeiers zich kwalificeren voor de tweede ronde, met het nadeel dat het waarschijnlijk noodzakelijk is om net als bij de senioren de D-finales en hoger te laten vervallen;
• Inschrijvingen beperken tot 18 deelnemers per categorie en de overige roeiers in een B-veld met losse heats (met blik voor de winnaar) te laten starten, met het nadeel dat hier een selectiemechanisme in het voorseizoen moet worden opgesteld en niet iedereen die dat wil aan het NK-toernooi kan deelnemen.

We waarderen het zeer als je deze enquête uiterlijk 30 april invult. Op 2 mei evalueert de NK-stuurgroep van de KNRB het NK-klein en de uitkomsten van deze enquête. Om de uitkomsten te bespreken zal er een vervolgbijeenkomst met de juniorencoaches worden georganiseerd die naam en e-mailadres hebben ingevuld.

Bij voorbaat dank voor je medewerking.

Vriendelijke groeten,

De vragen
De vragen vind je op de volgende pagina
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms