Responses cannot be edited
Prijavnica za TRANSummer kamp!
Trans Aid vas čeka u Rovinju, u centru M.A.R.E., od 12.9. od 12 sati gdje ćemo biti smješteni_e tijekom 6 dana trajanja TRANSummer kampa!

TRANSummer kamp je prvi simpozij ovakve vrste za TIRVQ (trans, inter, rodno varijantne i questioning – osobe koje preispituju svoj rodni identitet) osobe iz Hrvatske koji za cilj ima informirati, educirati i osnažiti pojedince_ke iz TIRVQ zajednice te potaknuti sudioništvo na aktiviranje u sredinama iz kojih dolaze.
U mogućnosti smo ugostiti 30 osoba iz Hrvatske za koje pokrivamo troškove puta, smještaja i hrane za svih 6 dana trajanja kampa. Prijaviti se možete ispunjavanjem ove prijavnice, a prednost imaju TIRVQ osobe iz Hrvatske. Ukoliko se mjesta ne popune, postoji mogućnost sudjelovanja i TIRVQ osoba iz regije, tako da ne oklijevajte s prijavama!

Napomena: Uvjet za pokrivanje troškova kampa od strane Trans Aid-a je 80% prisutnosti na programu kampa, što će se pratiti kroz potpisne liste.

Program kampa sastoji se od različitih radionica, panela, sportskih igara i ostalih zabavnih sadržaja, a cijeli program možete pogledati ovdje. Trans Aid zadržava pravo izmjene programa.

O Trans Aid-u
Trans Aid – udruga za promicanje i zaštitu prava trans, inter i rodno varijantnih osoba zalaže se za samoodređenje kao temeljnu vrijednost te nadilaženje spolnih i rodnih normi u svrhu podizanja kvalitete života TIRV osoba kroz javno djelovanje, direktan rad i podršku, s vizijom društva koje slavi raznolikost identiteta, tijela i iskustava. Trans Aid je službeno registriran u veljači 2012. godine.

Glavni cilj Trans Aid-a je promicanje i zaštita ljudskih prava trans, inter i rodno varijantnih (TIRV) osoba, dekonstrukcija cisnormativnosti, rodne binarnosti, patrijarhata i heteronormativnosti, kao i sljedeći specifični ciljevi:

- promicanje i zaštita prava TIRV osoba na društvenoj razini
- zauzimanje za individualnu dobrobit, pravo izbora i samo-određenja, te opće dobro TIRV osoba
- osnaživanje, osvješćivanje, educiranje i kapacitiranje Udruge i TIRV populacije diljem zemlje
- eliminacija nasilja, diskriminacije i višestruke diskriminacije nad TIRV osobama, te postizanje da su TIRV osobe poštovane u društvu do te mjere da se osjećaju ugodno biti vidljive u svakodnevnom životu

Vrijednosti organizacije:

o Samoodređenje – pravo svake osobe da se identificira i definira te mijenja svoj identitet bez obzira radi li se o spolu, rodu, spolnom i rodnom identitetu, seksualnoj orijentaciji i cjelokupnoj seksualnosti, nacionalnosti, etničkoj pripadnosti, bilo u vezi vlastitog tijela ili društvenog statusa, dokle god to pravo ne krši prava drugih osoba.

o Solidarnost – nastojanje ostvarivanja povezanosti, uzajamne suradnje i podrške (unutar timova Trans Aid-a kao i između Trans Aid-a i drugih organizacija)

o Poštivanje ljudskih prava - "Sva se ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću i trebaju jedna prema drugima postupati u duhu bratstva." (1. članak Opće deklaracije o ljudskim pravima).

o Nenasilje – Trans Aid djeluje kroz nenasilne oblike borbe koji isključuju sve oblike nasilja usmjerenima prema drugima, sebi ili okolišu

o Queer Feminizam – Trans Aid se zalaže za dekonstrukciju patrijarhata kroz ostvarivanje suradnje s različitim neprivilegiranim socijalnim slojevima

o Ekološka osviještenost – razvrstavanje i recikliranje otpada, ponovno korištenje upotrebljivih stvari koje su bačene, racionalno korištenje resursa

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Trans Aid. - Terms of Service - Additional Terms