Dühöngő bika – audio-narrált vetítés
Sport a vásznon sorozat – Budapest Európa Sportfővárosa 2019 tiszteletére – a sorozat előadója: Csizmazia Gábor újságíró, kritikus, rendező és természetesen TÉKÁS.

Következő vetítés: 2019. december 13-án ♦ pénteken ♦ 18.00 órától – Dühöngő bika – amerikai filmdráma (1980) – audió-narrált, akadálymentes vetítés

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55/A.).

Audió-narráció:
Az audió-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó illetve vak emberek számára teszi hozzáférhetővé a vizuális művészeteket, a média produktumait egy narrátor segítségével, aki lényegre törően, érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket.


2019-ben gyönyörű fővárosunk, Budapest kapta a megtisztelő, Európa Sportfővárosa címet, ami mellett mi, a mozgókép szerelmesei sem mehetünk el szó nélkül. A sport nem csak a testmozgás, az egészséges életmód és a szurkolás örömeinek kielégítésére szolgál, rengeteg inspirációt, ihletet tud nyújtani a filmkészítők számára is, hisz magába foglalja a versenyszellemet, a küzdeni akarást és önmagunk legyőzését is. A filmtörténet során rengeteg emblematikus film szövődött valamiképpen a sport köré. Az Életrevalók filmklub őszi évadában ezekből a filmekből szemezget, és különlegességként a négy alkalmat magában foglaló „Sport a vásznon” sorozatunkban Csizmazia „Cheese” Gábor, akinek többek között az A hetedik sor közepe weboldal fűződik a nevéhez, tart egy kis sportszemléletű filmelőadást, ami után természetesen a szokásos filmvita sem maradhat el :)

Dühöngő bika – amerikai filmdráma (1980) – akadálymentes vetítés

Az ökölvívó Jake La Motta a brutális harcmodora miatt kapta a Bronxi Bika nevet. 1948-ban szerezte meg a középsúlyú világbajnoki címet. Sikerét, hírnevét azonban beárnyékolta zaklatott magánélete. Jake New York rosszhírű negyedében, Bronxban nőtt fel. Az utcán gyorsan megtanulta, hogyan kell lopni és harcolni, hogyan lehet keményebb mindenkinél. A magányos ifjú végül a bokszban találta meg célját, a szorítóban adta ki minden dühét. A sikert azonban nem tudta feldolgozni. A pénzét italra és nőkre költötte, a címét elveszítette, a családja szétesett, végül pedig börtönbe került. Szabadulása után egy mulatóban kapott munkát.

port.hu

Rendező: Martin Scorsese

Főszereplők: Robert De Niro, Joe Pesci

Csizmazia „Cheese” Gábor bemutatkozója:

Csizmazia „Cheese” Gábor„Kis híján moziban születtem, választott nevelőapáim: Chaplin és Woody Allen. A Cinema Paradisót látva rendező akartam lenni, ám a Filmművészetin csak a harmadik körig jutottam. Végül Pécsen markoltam fel a diplomám vizuális és spec. színházi szakon. A VOX Mozimagazinban indult a zsurnalisztáskodás még a Titanic premierjekor, később számos lapban folytatódott. Az élet íratott velem három könyvet, az egyik keresztapja lett A hetedik sor közepe weboldalnak, amit 2009-2019 között tartottam életben. Az Odeon Art Video égisze alatt egy évtizedig tékáztam a Corvinban, amiről tavaly egy mozi forgalmazásba kerülő dokumentumfilmet (Volt egyszer egy téka) is forgattunk. Az elmúlt két évben a Digi Sport és a Film Now csatorna műsoraiban hirdettem a filmszeretetet.”

http://www.bmknet.hu/bmk-klubok/7497-eletrevalok-bmk-filmklub
Név: *
Your answer
E-mail cím: *
Your answer
Érkezők száma:
Audio-narrációt igényelsz (ha többen igényeltek, kérlek akkor külön-külön jelentkezzetek)? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy