UGOTAVLJANJE IN OBRAVNAVANJE ANKSIOZNOSTI PRI MATEMATIKI
KDAJ? 29. maj 2018, od 14.00 - 18.45

KJE? hotel Maestoso, Lipica


VSEBINA:
Osnovnošolski učni programi za matematiko navajajo med nalogami predmeta matematike pomen oblikovanja miselnih struktur in procesov: predvidevanja, predstavljanja, načrtovanja, postavljanja hipotez, sposobnost dedukcije in nadzorovanja ter vrednotenja rezultatov. Osnovna matematična spoznanja naj bi se gradila na konkretnih situacijah, ki jih določajo otrokove izkušnje.
Veliko sodobnih teorij inteligentnosti izpostavlja metakognicijo kot temelj miselnim operacijam. Izdelani programi, ki spodbujajo razvoj kognitivnih in metakognitivnih sposobnosti, se izpopolnjujejo glede na teoretična in eksperimentalna dognanja raziskav, ki prav tako obravnavajo kognitivne in metakognitivne procese pri učenju matematike.

Seminar je primeren predvsem za učitelje razrednega ter predmetnega pouka ter specialne in rehabilitacijske pedagoge.

Strokovno usposabljanje v okviru seminarja bo potekalo v sklopu 6 ur predavanj in delavnic, kjer se bomo srečali s raznolikimi spoznanji, ki jih psihopedagoške znanosti poudarjajo v odnosu s čustvenimi in motivacijskimi komponentami učenja. Dejavnosti bodo usmerjene na področja prepoznavanja in obvladovanja situacij, ki pri matematiki otrokom vzbujajo strah in razvijanja pozitivnejšega odnosa do matematike.

Predava mag. Marko Strle.

Email address *
Ime in priimek: *
Your answer
A copy of your response will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of CKSG Portorož - CCUP Portorose. Report Abuse - Terms of Service