Inspiratiesessie onderwijsrobot
Inspiratiesessie onderwijsrobot
Kom kennismaken met de onderwijsrobot tijdens onze inspiratiesessie!

De onderwijsrobot is het leermiddel om leerlingen voor te bereiden op een digitale samenleving en de robotsamenleving van de toekomst. De onderwijsrobot is een veelzijdig leermiddel waarmee je kunt leren omgaan met technologie maar ook aan de slag kan in de klas met kernvakken zoals rekenen en taal.

We laten je kennismaken met hoe alle groepen in het basisonderwijs de robot kunnen programmeren. De onderwijsrobot kan al door de jongste groepen worden geprogrammeerd met instructiekaartjes die je de robot laat zien. In de onderbouw kunnen leerlingen al de robot programmeren met blokkentalen via het web. Je kunt de robot laten praten en lopen, reageren op spraak en als de robot wordt aangeraakt, en laten dansen! Door interactie met de onderwijsrobot leren leerlingen de technologie van morgen beter te begrijpen en ermee te werken.

De onderwijsrobot kan quizzen geven over thematische lessen maar je kunt er ook mee aan de slag met de kernvakken rekenen en taal. Als leerkracht maak je eenvoudig zelf lesmateriaal of selecteer je een app uit de online bibliotheek. De robot kan een presentatie geven op een smart-board en een verhaaltje vertellen. Je kunt de robot in de klas ook als “energizer” inzetten om leerlingen even intens te laten meebewegen met de robot.

Tijdens de inspiratiesessie delen leerkrachten die al met de onderwijsrobot werken hun ervaringen. Ze vertellen hoe je de onderwijsrobot slim kunt inzetten als leermiddel in de klas en over hoe ze met de online omgeving een lesactiviteit hebben gemaakt.

Onze inspiratiesessie is bedoeld voor leerkrachten, ICT coördinatoren en schooldirecties die benieuwd zijn naar de mogelijkheden om de onderwijsrobot als leermiddel in te zetten in het onderwijs.

Programma
Tijdens de inspiratiesessie kan je kiezen uit de volgende workshops:

1) Maak zelf een lesactiviteit met de onderwijsrobot voor in de klas (oa leren programmeren)
2) Leer van de ervaring van leerkrachten die al met de onderwijsrobot werken
3) De onderwijsrobot inzetten als leermiddel (21e eeuwse vaardigheden)


Schema

· 14:00 introductie (plenair)

· 14:30 keuze workshop

· 15:30 keuze workshop

· 16:30 afsluiting & borrel

Practische informatie
Datum: 4 april 2018
Locatie: Interactive Robotics, Julianalaan 67A, 2628 BC Delft
Kosten: 45 euro per persoon, inclusief koffie/thee/borrel
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms