Vragenlijst Biopesticiden
Beste,

De laatste jaren staat het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen onder druk in Europa, door een steeds strenger wordende wetgeving en een groeiend bewustzijn met betrekking tot het milieu en de gezondheid van zowel landbouwers en consumenten. Het gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen ter bestrijding of het onder controle houden van ziekten en plagen is een belangrijk basisprincipe in de biologische teelt. Maar ook in de gangbare teelt kan biologische gewasbescherming een goed alternatief vormen voor chemische bestrijding in het kader van de geïntegreerde gewasbescherming (‘IPM’ in België en ‘le plan Ecophyto et Agroécologie’ in Frankrijk).

Deze vragenlijst kadert binnen het InterregV*-project "BIOPROTECT" dat als doel heeft de efficiëntie in het veld van (nieuwe) biologische gewasbeschermingsmiddelen te optimaliseren en een betrouwbaar alternatief aan te reiken voor de klassieke chemische middelen aan land- en tuinbouwers uit de grensoverschrijdende regio Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen.

Maar wat is uw ervaring met biologische gewasbeschermingsmiddelen? Laat het ons weten. Uw antwoorden geven ons een beter zicht op het gebruik van en de nood aan biologische gewasbeschermingsmiddelen. Mogen wij 10 minuutjes van uw tijd vragen om deze enquête in te vullen. De antwoorden blijven ten alle tijde anoniem.

Alvast hartelijke dank om deel te nemen aan dit onderzoek!

Bij problemen of vragen kan u mailen naar jenny@pcgroenteteelt.be.


* Europees grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma gericht op het versterken van economische en sociale ontwikkeling tussen de verschillende regio’s langs weerszijden van de Frans-Belgische grens: de Régions Hauts-de-France en Grand-Est, Wallonië en Vlaanderen.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service