Ο Ρόλος των Σκέψεων στον Αθλητισμό
Αγαπητοί/τες αθλητές/τριες,

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιερώνετε για να συμμετάσχετε σε αυτή την έρευνα.

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεχτικά το παρακάτω Ενημερωτικό Σημείωμα και με την σύμφωνη γνώμη σας να συμμετάσχετε.

Επίσης εάν είστε αθλητής -τρια κάτω των 16 ετών, για τη συμμετοχή σας στην έρευνα χρειάζεται να ενημερώσετε και τον γονέα/κηδεμόνα σας, ο οποίος καλείται να διαβάσει και αυτός το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα, και στη συνέχεια να συμπληρώσει τη δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η παρούσα έρευνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον επιστημονικό κλάδο της αθλητικής ψυχολογίας και συγκεκριμένα στο ερευνητικό πεδίο της αυτο-ομιλίας των αθλητών.

Ειδικότερα:

Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι: α) η εξέταση της ψυχομετρικής εγκυρότητας ενός οργάνου μέτρησης της αυτόματης/οργανικής αυτο-ομιλίας των αθλητών και β) η μελέτη του ρόλου του αθλητικού περιβάλλοντος και της προσωπικότητας των αθλητών στη διαμόρφωση της αυτο-ομιλίας τους.

Αυτο-ομιλία είναι οτιδήποτε λένε οι αθλητές-τριες στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα, σιωπηρά ή φωναχτά, και μπορεί να συμβαίνει αυθόρμητα ή με πρόθεση προκειμένου να ενισχύσουν την απόδοση τους ή να επιτύχουν κάποιο στόχο τους.

Σημασία της έρευνας: Με δεδομένη τη μεγάλη επιρροή της αυτο-ομιλίας στα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, αλλά και την απόδοση των αθλητών, η διερεύνηση του περιεχομένου της και των παραγόντων που την διαμορφουν κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία προγραμμάτων που θα έχουν ως στόχο την προαγωγή της επιθυμητής αυτο-ομιλίας των αθλητών και την αποφυγή της ανεπιθύμητης, επιφέροντας έτσι όχι μόνο τη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης, αλλά και την προαγωγή της γενικότερης ψυχολογικής τους υγείας/ευεξίας. 

Η έρευνα έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από την Eπιτροπή Hθικής και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Διαδικασία: Η συμμετοχή σας στην παρακάτω έρευνα είναι απολύτως εθελοντική. Θα σας ζητηθεί, να συμπληρώσετε ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο διερευνά την προσωπικότητα σας, την αυτο-ομιλία σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα που μόλις ολοκληρώθηκε, καθώς και διάφορες εμπειρίες που έχετε στο άθλημα το οποίο συμμετέχετε. Το ερωτηματολόγιο χρειάζεται να συμπληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα από την ολοκλήρωσή της τελευταίας σας προπόνησης ή του τελευταίου σας αγώνα, προκειμένου να θυμάστε όσον το δυνατόν καλύτερα την αυτο-ομιλία που χρησιμοποιήσατε κατά τη διάρκεια τους. Τα ερωτηματολόγιο όπως προ-αναφέρθηκε είναι ανώνυμο και τηρείται πολιτική απορρήτου καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας αλλά και κατά το πέρας αυτής, η οποία δεσμεύει τα μέλη της ερευνητικής ομάδας. Οι απαντήσεις σας είναι απόλυτα εμπιστευτικές. Μόνο τα μέλη της ερευνητικής ομάδας θα έχουν πρόσβαση σε αυτές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς. Καμία μεμονωμένη πληροφορία σχετικά με οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή αθλητικό σύλλογο δε θα δημοσιευθεί παρά μόνο τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας.

Το ερωτηματολόγιο περιλαμβάνει διεθνώς αναγνωρισμένα εργαλεία αξιολόγησης κατάλληλα σταθμισμένα στην Ελληνική πραγματικότητα. Η συμπλήρωση του ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά. Στις ερωτήσεις που καλείστε να απαντήσετε δεν υπάρχουν σωστές και λάθος απαντήσεις. Έτσι, για την εγκυρότητα των συμπερασμάτων της έρευνας σας παρακαλούμε απαντήστε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
τον επιστημονικό Υπεύθυνο της έρευνας: κ. Κομούτο Νικόλαο, Αναπληρωτής Καθηγητής,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100
e-mail: nzourba@uth.gr

κ. Καραμήτρου Αριστέα, Υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Καρυές, Τρίκαλα, 42100
e-mail: karamitrouaria@gmail.com, τηλ.: 6975166154

Η συµµετοχή σας είναι πολύτιµη και για αυτό µη διστάσετε να επικοινωνήσετε µαζί µας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση και υποστήριξη χρειαστείτε.


Μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε για την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας της πλατφόρμας Google Forms εδώ: https://policies.google.com/privacy?hl=en.
Δήλωση συγκατάθεσης για αθλητές-τριες
Διάβασα το ενημερωτικό σημείωμα, κατανόησα τους σκοπούς της έρευνας και τη χρήση των δεδομένων μου. Δηλώνω ότι δέχομαι να λάβω μέρος στην παρούσα έρευνα. Γνωρίζω ότι έχω δικαίωμα να αποσυρθώ από αυτήν κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, χωρίς να δώσω εξηγήσεις. *
Δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα για αθλητές-τριες κάτω των 16 ετών
Διάβασα το ενημερωτικό σημείωμα, κατανόησα τους σκοπούς της έρευνας και τη χρήση των δεδομένων του παιδιού μου. Δηλώνω ότι δέχομαι το παιδί μου να λάβει μέρος στην παρούσα έρευνα. Γνωρίζω ότι έχει δικαίωμα να αποσυρθεί από αυτήν κατά τη διάρκεια συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, χωρίς να δώσει εξηγήσεις.
Clear selection
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Ή ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΑΣ ΑΓΩΝΑ
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy