Пристапница за членство во Младински Совет Прилеп
Младински Совет Прилеп (МСП) од 1999 година работи во полето на млади. Младински Совет Прилеп ги поддржува младите луѓе во учеството во демократските процеси, овозможувајќи им да прераснат во активни граѓани. МСП, во 2016 година доби „Трето Ноемвриска“ награда за достигнувањата и успесите во работата со млади во Општина Прилеп.

Повеќе околу активностите на нашата организација, прочитајте на нашата веб страна: www.ycp.org.mk

За поголем опфат на младите луѓе како и нивен личен и професионален развој, МСП нуди програма за членство за млади луѓе кој се заинтересирани за неформални активности и надоградување на нивните знаења и вештини.

Придобивките од членство во МСП се следните:
- Можност за учество на Erasmus интернационални тренинзи и младински размени
- Можност за учество на семинари и обуки, организирани од страна на МСП и други организации
- Можост за учество и реализација на ЕВС (Европски Волонтерски Сервис)
- Можност за учество и волонтирање во програмските активности на МСП (вклучително и младинското он-лајн радио Pulse, www.pulseradio.mk)
- Можност за менторска поддршка од страна на МСП
- Интернационална комуникација со ЕВС волонтери и менторско изучување на нивен јазик
- Можност за учество во промотивни активности (дизајн, веб страна, социјални медиуми)
- Збогатување на професионалната биографија

За да се биде дел од членството на МСП, апликантот треба да ги исполнува следните услови:
- Да биде на возраст од 15 до 29 години
- Да плаќа редовна годишна членарина во износ од 600 ден.
- Да има барем основно-разговорно познавање на англискиот јазик
- Тимски дух, комуникација со млади од други држави, желба и мотивација за работа
- Поседувањето на претходно волонтерско/работно искуство во Граѓански Сектор, ќе биде во предност на апликантот

За станување дел од членството на МСП, треба да се пополни пристапница со контакт информации од апликантот.

Доколку сте заинтересирани за вклучување во Членството на МСП, Ве покануваме да се приклучите и на нашата Facebook група: https://www.facebook.com/groups/1469712739755577/

Секој потенцијален член ќе биде дополнително контактиран.

Име и презиме *
Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
Место на живеење *
Контакт телефон *
E-mail *
Facebook адреса (линк) *
Училиште/Факултет *
Познавање на Англиски јазик (читање, пишување, говорење) *
Најслабо
Најдобро
Познавање на други јазици? *
Вештини што ги поседувате? *
Минато волонтерско/работно искуство? *
Како би сакале да се вклучите во Младински Совет Прилеп? *
Required
Дали сакате да иницирате дополнителна активност?
Ваш дополнителен коментар или прашање?
*
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Youth Council Prilep. - Terms of Service - Additional Terms