Request edit access
Detalii si bilete Cupa Romaniei de Arta Florala
Cupa Romaniei de Arta Florala este o competitie nationala organizata de Asociatia Antreprenorilor din Domeniul Floristic. Evenimentul va avea loc in 12-13 noiembrie 2019 in Cluj-Napoca, la Wonderland Cluj Resort.

Scopul competitiei este acela de a evalua nivelul de cunostinte specifice designului floral, indemanarea si creativitatea floristilor din Romania in aplicarea acestor notiuni in realizarea de compozitii florale. Intr-o perspectiva mai larga, acest gen de manifestare are ca scop promovarea consumului de flori si promovarea imaginii floristilor ca artisti si nu doar ca simpli vanzatori de flori.

Concursul se desfasoara avand la baza un regulament folosit in toate competitiile nationale din Europa. Jurizarea se face de catre un juriu strain, alcatuit din 3 floristi certificati ca jurati. De asemenea competitia este supravegheata si de catre o comisie tehnica, alcatuita din 3 persoane, floristi romani.

Sistemul de jurizare (100 Point System) este cel folosit de catre FLORINT (International Florist Organization) si presupune acordarea unui numar de maxim 100 puncte dupa urmatoarele criterii: idee, culoare, compozitie si tehnica. Prezenta juriului international format din jurati profesionisti creeaza oportunitatea acumularii de informatii ce aduc plus de valoare la orice nivel de experienta, prin intermediul sesiunii de feedback pe care juriul o are cu concurentii dupa premiere.

Competitia presupune realizarea a 4 probe: 3 cu tema anuntata si a 4-a este intitulata proba surpriza intrucat cerintele complete sunt transmise doar cu 5 minute inainte de inceperea probei. Toate materialele (flori, accesorii) pentru probele 1, 2 si 3 trebuie aduse de catre concurent, pe cheltuiala sa, iar materialele pentru proba 4 vor fi puse la dispozitie de catre organizatori. Fiecare concurent are dreptul la un singur asistent.

Program competitie:

Inregistrarea concurentilor si pregatirea materialelor va avea loc in 11 noiembrie 2019.

12 NOIEMBRIE 2019
Proba 1 – buchet hand tied (10.00-11.00)
Proba 2 – accesoriu pentru mireasa (12.30-13.30)
Proba 3 – compozitie florala de mari dimensiuni (15.30-18.30)

13 noiembrie 2019
Proba 4 – proba surpriza (10.00-12.00)
DEMONSTRATIE FLORALA Alex Choi si Nicu Bocancea (15.00-19.00)
Premierea concurentilor (19.00-20.00)
Cina festiva (21.00)

Tematica probelor, cerinte specifice, precum si multe alte informatii se gasesc in regulamentul competitiei. Acesta poate fi solicitat la adresa de email: office@aadf.ro.

Competitia in sine reprezinta o experienta de invatare. Largeste orizonturile atat in plan profesional cat si in plan personal. Ocazia de a fi in prezenta unor personaje de reper in floristica este extraodinara pentru cei care cauta sa se dezvolte ca floristi. La nivel de business, contactele care se stabilesc in acest cadru pot duce la noi oportunitati de colaborare.
Spectatorii pot vedea lucrarile realizate din faza incipienta. Este o atmofera plina de emotii, o experienta din care inveti multe, te motivezi si te incarci cu entuziasm.

In ultima zi de concurs, dupa incheierea probelor are loc o DEMONSTRATIE FLORALA sustinuta de designeri floristi cu impresionant portofoliu de lucrari si participari la evenimente internationale:

ALEX CHOI - campion Mondial la World Cup in 2015 la Berlin. Alex este din Coreea de Sud si are peste 20 ani de experienta in floristica. Preda cursuri de design floral in cadrul scolii Floriat Flower&Design din Seul, sustine demonstratii florale pe toate continentele si este un participant pasionat si foarte interesat de competitii de design floral. El sustine domeniul floristic si prin apartenenta la Floral Fundamentals.

NICU BOCANCEA este unul dintre cei mai cunoscuti floristi romani la nivel international. In familia sa el reprezinta a doua generatie de floristi si actualmente administreaza impreuna cu fratele sau reteaua de florarii Iris din Bucuresti. Este sustinator al miscarii Floral Fundamentals, a reprezentat Romania in 2016 la Europa Cup si sustine demonstratii florale si workshopuri la nivel international. Este probabil cel mai indragit florist roman si un exemplu de succes prin dedicare si stradanie. Va reprezenta Romania la Europa Cup in 2020 in Polonia.

ACCESUL IN SALA DE CONCURS PE DURATA PROBELOR ESTE PERMIS CELOR CARE AU ACHIZITIONAT UN BILET LA DEMONSTRATIA FLORALA. Achizitionarea acestui bilet nu implica obligativitatea de a fi prezent in public pe toata durata competitiei. Spectatorii pot viziona doar probele care sunt de interes pentru ei, cu conditia respectarii regulilor de conduita specificate in locatia de desfasurare a concursului.

Demonstratia florala va avea loc in 13 noiembrie 2019 la ora 15.00 si se estimeaza ca va dura 4 ore.

In incheierea demonstratiei florale va avea loc premierea concurentilor de la Cupa Romaniei de Arta Florala si o cina festiva.

Nume si prenume participant *
Your answer
Localitate *
Your answer
Numar de telefon *
Your answer
E-mail *
Your answer
Entitate juridica (denumire, adresa, CUI, nr. inreg Reg. Com, banca) sau CNP in cazul persoanelor fizice *
Your answer
Bilet demonstratie florala *
Cina Festiva - 200 lei *
Required
Alte mentiuni
Pentru rezervarea locului este necesar a se achita integral taxa de participare.

Informatii suplimentare se pot solicita la adresa de email: office@aadf.ro, pe pagina de Facebook a AADF sau la numar de telefon: 0755229372.
Observatii finale *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy