Golfäventyret Level 4 - Regler och definitioner
Nu är du redo för spel på alla golfbanor! Grymt jobbat!
Detta test ger dig bra koll på golfens regler och definitioner. Reglerna kan hjälpa dig på banan så att du kan spara slag.
Här kommer fler frågor som du behöver ha koll på för att spela på banan.
Kryssa för utmaning 31 i Level 4 när du är klar med frågorna.

Det finns även regelApp för IOS och Android som du kan ladda ner.

Du kan göra frågorna så många gånger du vill. Svarar du fel på någon fråga, titta efter vilka frågor du svarade fel på och lär dig mera om dessa frågor.

Lycka till!

När är en boll utanför banans gräns?
1 point
När är en boll i ett pliktområde?
1 point
En bunker är...
1 point
När är en boll i en bunker?
1 point
Vad är tillfälligt vatten?
1 point
Får du pegga upp din boll hur långt bakom teemarkeringarna du vill?
1 point
Är tee ofta ett fyrkantigt område av två klubblängders djup vars framkant och sidor bestäms av de yttre sidorna av två teemarkeringar?
1 point
Vilket alternativ är ett av de sätt du kan använda vid ospelbar boll med ett slags plikt?
1 point
Din boll hamnar i MUA (mark under arbete) eller i tillfälligt vatten på spelfältet och du ska droppa dig fri utan plikt. Vad gäller?
1 point
Är en boll i spel när ett slag gjorts från tee, oavsett om slaget träffar bollen eller inte?
1 point
Får du förbättra bollens läge, området för svingen eller spellinjen genom att bryta, böja eller pressa ner något fast eller växande?
1 point
Förbättrar du området för svingen om du böjer undan en gren?
1 point
Om du vill lyfta din boll på spelfältet, t.ex. för att lägesförbättra den, ska bollen markeras innan den lyfts?
1 point
Hur droppar du en boll?
1 point
En droppad boll
Måste du säga att du tänker slå en provisorisk boll innan du slår den?
1 point
Om bollen gått i ett gult pliktområde får du då med ett slags plikt antingen spela en ny boll från den plats där du slog föregående slag eller droppa med flagglinjen genom skärningspunkten?
1 point
Om bollen gått ner i rött pliktområde får du till exempel droppa bollen i sidled från skärningspunkten?
1 point
Får du alltid flytta lösa naturföremål i pliktområden?
0 points
Måste både du och din markör vara överens om att din boll är ospelbar eller inte?
1 point
Om bollens läge, din stans eller sving störs av ett oflyttbart hindrande föremål får du då droppa dig fri utan plikt?
1 point
Bollen ligger på fel green – får du spela på den?
1 point
Du letar efter din egen boll i ruffen och råkar sparka till den. Vad händer?
1 point
Boll rubbad när du letar
Räcker det att notera antalet slag på varje hål?
1 point
Får du två pliktslag om du har glömt att signera scorekortet vid tävling?
1 point
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service