Első generációs értelmiségiek pályája
Kedves Válaszoló!

Ezzel a kérdőívvel az első generációs értelmiségieknek, vagyis azoknak az életpályáját szeretnénk jobban megismerni, akik úgy szereztek diplomát vagy abszolutóriumot, hogy egyik szülőjüknek sem volt felsőfokú végzettsége. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy milyen tényezők járultak hozzá sikerességükhöz, milyen nehézségükkel szembesültek az útjuk során. Úgy gondoljuk, hogy ha feltárjuk azokat a tényezőket, amelyek segítik a társadalmi mobilitást, illetve hozzájárulnak annak tehermentesítéséhez, azzal felhívhatjuk a különböző szereplők figyelmét arra, hogyan tudnak támogatást nyújtani e folyamatban.
A kérdőív kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe. A válaszadás anonim, a kapott válaszokat statisztikai összesítések formájában, kizárólag tudományos célokra használjuk, az adatokat semmiféle további módon nem hasznosítjuk és más személynek, intézménynek nem adjuk tovább. A kutatás eredményeit 2020 első felében nyilvánosságra hozzuk, azok minden válaszoló számára hozzáférhetők lesznek.
A kutatási kérdések megválaszolásához a kérdőív mellett életútinterjúkra is támaszkodunk, ha szívesen megosztaná (anonim módon) élettörténet kutatóink egyikével, kérjük, a kérdőív végén adja meg elérhetőségét.
A kutatást az MTA TK Kisebbségkutató Intézete végzi. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a kérdőívvel kapcsolatban, vagy további információt szeretne kapni a kutatásról, forduljon hozzánk bizalommal a Kisebbsegkutato@tk.mta.hu e-mail címen!
1. Ez a kérdőív azoknak szól, akik úgy szereztek főiskolai/egyetemi végzettséget, hogy a szüleik ennél alacsonyabb végzettséggel rendelkeznek. Mi az Ön legmagasabb befejezett iskolai végzettsége? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service