Projekt: Smarta tips
Hej!
Du är härmed inbjuden att medverka i ”Projekt smarta tips”!
En människas liv tenderar att involvera ett antal upplevelser, och vi bygger upp olika historier och berättelser kring saker som hänt oss, utmaningar som varit, lärdomar vi dragit. Dessa lever i bästa fall vidare i form av berättelser, i sämsta fall försvinner de helt.
Min teori är att vi också samlar på oss smarta tips under livsresan. Saker vi kommer på, som har ett enormt stort inflytande på oss, som blir en del av vår vardag, våra liv och vår person. Det är dock svårt att berätta om dessa eftersom det i allmänhet saknas ett bra forum för det. Jag tror att vi från dessa tips både kan få ett bättre liv, men också lära oss mer om varandra, och vad det innebär att vara människa. Tipsen är således viktiga på riktigt.

Vad är det då för tips jag pratar om? Det är inte de stora tipsen (”börja gå i kyrkan”, ”Börja träna regelbundet”, ”Spendera mer tid med familjen”), och det är inte heller de pyttesmå tipsen (”Köp en bättre osthyvel”, ”Förvara en nöd-sedel under skosulan när du reser”, ”Lagra en nödkontakt i mobilen”) utan de är de mellanstora tipsen. De där som du tänker ”wow, det här är så bra” regelbundet när du gör dem. Eller ”Hur klarade jag mig utan det här?”. De där sakerna som du kommer på dig själv att prata om liiiiiite för länge på en middagsbjudning.
Jag tror att det är precis de tips i den nivån vi behöver mest från varandra – men där vi också är sämst på att dela med oss. De tar lite mer än en mening att förklara, och man behöver tänka lite på dem innan man förstår hur bra de är.

Det här projektet försöker förändra det. Och kanske göra allas vardag lite enklare, roligare och mer givande. Vi gör det genom att hjälpas åt, med målsättningen att ytterligare hjälpas åt. Vi ska inte behöva uppfinna hjulet gång på gång.

I länken nedan kan du lämna dina tips. Dessa tips får vara anonyma, eller så får du vara med med ditt namn. Jag vill gärna ha din mailadress för att kunna bolla eventuella frågor. Målsättningen är att samla tipsen, fixa till dem språkligt, och ge ut dem i bokform, antingen digitalt eller rent av som en fysisk bok. All eventuell vinst från projektet går till lämplig välgörenhet, så om du lämnar ett tips så ger du mig också rätt att publicera det. Du har dock självklart rätt att ha med ditt namn om du vill!

För att ge inspiration så har jag skrivit några tips nedan. Detta är tips som betytt mycket för mig. Strukturen är att först ge en bakgrundshistoria, sedan en berättelse om vad tipset är, och så några reflektioner kring vad det har inneburit för dig. För att undvika att det blir överdrivet långa berättelser finns det ett max på hur många tecken ditt tips är (3000 tecken).

Du får självklart gärna ge så många tips du vill, och jag vill också be dig att du vidarebefodrar detta till andra människor som du tycker är intressanta och som du tror har kloka tips att ge. Tillsammans kan vi göra världen lite bättre, och lite smartare!

Skövde, 2015-11-17
Marcus Nohlberg
nohlberg@gmail.com

Ditt namn (frivilligt!)
Your answer
Vill du vara anonym? *
Din e-postadress
Mycket bra om du skriver din mailadress så jag kan kontakta dig vid eventuella frågor
Your answer
Jag är införstådd med att Marcus får rätt att publicera mitt tips *
Tipsrubrik
Här skriver du rubriken på ditt tips
Your answer
Ditt tips: *
Här skriver du ditttips
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service