Enquête huisartsen Antelope Dx
Wij zijn Antelope Diagnostics, een spinoff in oprichting van Universiteit Gent. Met onze nieuw ontwikkelde technologie zijn wij in staat simultaan verschillende biomerkers goedkoop, snel en accuraat te detecteren. Onze technologie bestaat uit een herbruikbaar uitleestoestel dat wegwerptesten uitleest. Het uitleestoestel zie je op onderstaande afbeelding. We mikken op een prijs van 50 euro voor het uitleestoestel en 15-25 euro per wegwerptest. Eén wegwerptest kan verschillende biomerkers gelijktijdig opmeten.
Eén van onze beoogde toepassingen is een test die bacteriële infecties van virale kan onderscheiden en zo onnodig antibioticagebruik verhindert. Hiervoor beogen we de simultane detectie van C-reactief proteïne (CRP) en procalcitonine (PCT). Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat deze combinatie superieur is aan een test die enkel CRP detecteert.
Onze test meet zowel CRP als PCT kwantitatief op en is uitvoerbaar met bloed afkomstig van een vingerprik. Het uitvoeren van de test duurt enkele minuten, het resultaat wordt binnen het kwartier gegenereerd.
Om een correcte inschatting te maken van het potentieel van deze toepassingen zijn wij zeer geïnteresseerd in input van huisartsen, vandaar deze vragenlijst. Alvast bedankt om tijd te nemen om dit in te vullen!
Voor bijkomende informatie: contacteer daan.martens@antelope-dx.com
Email address *
Hoe lang ben je al actief als huisarts?
Ervaar je gevolgen van toenemende antibioticaresistentie bij je patiënten?
Your answer
Ben je bezig met het probleem van antibioticaresistentie? Hoe probeer je dit concreet aan te pakken?
Your answer
Bij welke fractie van je contacten met patiënten twijfel je tussen een bacteriële en een virale infectie?
Voer je op dit moment testen uit om onderscheid te maken tussen bacteriële en virale infecties? Zo ja, welke? Hoe lang duurt het dan om een resultaat te verkrijgen? Wat is hierbij de opvolgprocedure met de patiënt (telefonisch, nieuwe consultatie,...)?
Your answer
Indien je geen test uitvoert, hoe ga je om met twijfelgevallen?
Your answer
Is het klinisch relevant het resultaat van een dergelijke test te verkrijgen binnen één enkele consultatie?
Ben je vertrouwd met CRP en PCT als biomerkers?
Simultane bepaling van CRP en PCT is niet de enige mogelijke sneltest om bacteriële infecties te identificeren. Een snelle telling van de witte bloedcellen waarbij men kan differentiëren tussen neutrofielen en lymfocyten is een alternatief. Welke van beide methodes draagt de voorkeur weg (als ze equivalent zouden zijn qua prijs en gebruiksgemak)?
Your answer
Zijn er patiënten die een dergelijke test uit eigen zak zouden betalen om onnodig antibioticagebruik te vermijden indien er nog geen terugbetalingsmodel geïmplementeerd is? Ben je als arts bereid dit voor te stellen aan je patiënten?
Your answer
Heeft de implementatie van een dergelijke test mogelijk negatieve consequenties voor de huisarts zelf, zoals een verminderd aantal consultaties? Zo ja, zou dit artsen kunnen weerhouden de test te gebruiken?
Your answer
Op welke manieren komen huisartsen in het algemeen in contact met nieuwe toestellen? Wat is het meest succesvolle kanaal? Wat zijn de belangrijkste argumenten bij de beslissing om een toestel aan te schaffen en te gebruiken? Wat zijn de grootste barrières?
Your answer
Een mogelijke manier voor Antelope om deze markt te betreden is door het uitleesapparaat gratis aan dokters te geven. Dat kan omdat deze nu reeds relatief goedkoop is (50 euro), waar toestellen van competitie eerder een paar duizend euro kosten. Is dit een strategie die ons een competitief voordeel kan bieden?
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms