Hoorzitting demonstratieverbod Sinterklaasintocht Rotterdam
Bij de nationale intocht van Sinterklaas in Maassluis zijn op zaterdag 12 november 2016 198 mensen onrechtmatig gearresteerd, mishandeld en ingesloten en “tegengehouden” door de politie in het centrum in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft door middel van een demonstratieverbod de grondrechten van honderden burgers geschonden. Dit is een schande voor een land dat zegt de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel te dragen. Het verbod is onrechtmatig en wordt door KOZP aangevochten.

KOZP heeft bezwaar gemaakt tegen het demonstratieverbod én het noodbevel dat door de burgemeester is uitgevaardigd. Op vrijdag 16 juni om 09.30 zal er een openbare hoorzitting plaatsvinden omtrent het bezwaar tegen het demonstratieverbod in het Stadhuis van Rotterdam.

De hoorzitting is openbaar, wij hopen met zoveel mogelijk mensen een statement te maken. De zaak start om 09:30 uur, zorg dat je er op tijd bent!

***LET OP: Wij hebben van de gemeente te horen gekregen dat er slechts 50 plaatsen zijn en dat alle namen van tevoren moeten worden aangegeven. Dit terwijl we duidelijk aan hebben gegeven dat er grote belangstelling is aangezien bijna 200 mensen zijn gearresteerd. KOZP vindt dat de hoorzitting op z'n minst toegankelijk moet zijn voor de belanghebbenden, dat zijn de 200 mensen die zijn gearresteerd en dat het publiek kennis moet kunnen nemen van de manier waarop onze rechten worden geschonden. Wij hopen dat er vanuit de gemeente meer faciliteiten kunnen worden geboden maar dat is niet in onze handen. Meld je aan via dit formulier dan houden wij je op de hoogte. en zorg ervoor dat je je ID meeneemt.

Lees ook:

- "KOZP veroordeelt onrechtmatige massa-arrestatie vreedzame demonstranten door Aboutaleb"

http://stopblackface.com/kozp-veroordeelt-onrechtmatige-massa-arrestatie-vreedzame-demonstranten-door-aboutaleb/

- "Rotterdam schond demonstratievrijheid" door Amnesty International

https://www.amnesty.nl/actueel/rotterdam-schond-demonstratievrijheid
Naam *
Ben je op 12 november ook gearresteerd? *
E-mailadres *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.