Skrivekursus

Når vi publicerer en historie i dag, sender vi den ud i et mylder af andre historier. Her skal den trænge igennem støjen og kalde folk til sig. Det kræver sit sprog.

På kurset lærer du, hvordan enkle fortællegreb kan bruges i den daglige nyhedsproduktion til at gøre dine historier mere levende og spændende uden, at det går ud over indholdet - eller deadline.
Vi vil arbejde særligt med indledninger og konkrete tips til at åbne historier stærkt og få krog i læseren med det samme. Men vi kommer også omkring den effektive opbygning, og hvordan du kan holde dit sprog originalt og sanseligt i en travl hverdag.

Kurset vil være en kombination af oplæg og øvelser, og det hele vil tage udgangspunkt i kursisternes egen hverdag og produktion.
Mellem de to kursusgange prøves virkemidlerne af, hvorpå vi samler op i fællesskab og omsætter det til arbejdsgange og metoder, der kan bruges med det samme.

Kursusdage:
Kurset tager 1+1 dag
Første dag 6. november
Sidste dag 6. december

Kurset afholdes på SDU, Campusvej 55, 5230 Odense M

Underviser Rikke Hyldgaard
Mangeårig featurereporter på Fyens Stiftstidende. Har altid været optaget af den gode sproglige formidling i både det korte og det lange format. I dag arbejder hun som journalistisk lektor ved Syddansk Universitet og selvstændig journalist, forfatter og kursusleder. Hun er forfatter til en række journalistiske bøger, bl.a "Soldaten i krig og kærlighed", "Hans Pilgaard – Støj og fortielser", samt ”Mit Lykkelige land” med Grevinde Alexandra. Har modtaget Spadestiksprisen for fortællingen "I krig og kærlighed".

Sidste frist for tilmelding er mandag 7. oktober 2019.
Jeg deltager i kurset *
Navn: *
Your answer
Personalenummer: *
Your answer
Min mail er: *
Your answer
Mediehus - Hvilket mediehus arbejder du i? *
Your answer
Eventuelle særlige ønsker til kurset:
Your answer
Jeg har to efteruddannelsesdage at bruge på kurset:
Jeg har snakket med min chef/ redaktør om kurset:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy