ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2013-2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 2013-2014

Η Ακαδημία των Πολιτών διαπιστώνοντας ότι αρκετά από τα μέλη της θα επιθυμούσαν μία πιο εξειδικευμένη επαγγελματική κατάσταση προτίθεται για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 να διαφοροποιήσει τα προγράμματα των Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων βάσει τριών επιπέδων:

α) 10 τρίωρες εβδομαδιαίες κοινωνικές συζητήσεις για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενικές γνώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης (κόστος 50 ευρώ/ εξάμηνο)
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ: ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ, ΔΡΑΜΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ. Στο τέλος του εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

β) Εξειδικευμένη παρακολούθηση με τελικές εξετάσεις και e-εργασία (δέκα 3ωρα την εβδομάδα in vivo) και 5 3ωρες εβδομαδιαίες συμπληρωματικές διαδικτυακές συναντήσεις (κόστος 150 ευρώ/ εξάμηνο) με χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης κατόπιν επιτυχούς εξέτασης και με αναγραφή ωρών
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του «ΚΕΚ Όραμα»

γ) Πέντε 3ωρες συμβουλευτικές συναντήσεις των 10 ατόμων (ομαδική συμβουλευτική για αντιμετώπιση προσωπικών προβλημάτων-συνολικό κόστος 100 ευρώ-Δείτε λεπτομέρειες στην υποσημείωση 1)

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις 29/06 και θα λήξουν 10/09/2013. Οι διαλέξεις πλαισιώνονται από κοινωνικές δράσεις, επιπρόσθετα ψυχοθεραπευτικά σεμινάρια και συμμετοχή με κείμενα στην κοινωνική εφημερίδα ατύπως. Παράλληλα χορηγείται online επιμορφωτικό υλικό και κάρτα συμμετοχής μέλους με εκπτώσεις σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις.

Οι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι κοινωνικές συζητήσεις είναι: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΣΘΙΟΥ, ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΘΗΝΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ, ΑΡΤΑ, ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΒΟΛΟΣ, ΘΗΒΑ, ΔΡΑΜΑ, ΕΔΕΣΣΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΤΡΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΠΑΡΓΑ, ΣΙΑΤΙΣΤΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΦΑΡΣΑΛΑ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο ετήσιο διαδικτυακό πρόγραμμα ψυχολογίας 300 ωρών με θεματική: «Ειδική Αγωγή». Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το «ΚΕΚ Όραμα». Οι κοινωνικές συζητήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και εξειδικευμένους διδάσκοντες. Το κόστος ανέρχεται στα 200 ευρώ ετησίως. Για την εγγραφή απαιτείται γνώση Η/Υ. Η διαδικασία εγγραφής παραμένει ίδια.
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τέλος Αυγούστου.

Σημείωση: Στις περιοχές στις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της Ψυχολογίας θα συνεχιστούν κανονικά οι διαλέξεις από το Σεπτέμβριο (Γιάννενα, Κομοτηνή, Ναύπλιο, Άργος, Νάουσα, Ξάνθη, Καστοριά, Αίγινα).

Διαδικασία Εγγραφής:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου
Πουλερού Πηνελόπη: 09:00-12:00 (6941657126) για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
Μπαλάσα Κατερίνα: 12:00-15:00 (6941657145): για γραμματειακά–διοικητικά θέματα
Καταγάς Γιώργος: για οικονομικά θέματα

Είτε στέλνοντας ιδιόγραφη αίτηση εγγραφής στο academy@aigaion.org, αναγράφοντας Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, την πόλη που επιθυμούν, ΔΟΥ, ΑΦΜ, ΑΔΤ, Διεύθυνση κατοικίας, Ηλεκτρονική διεύθυνση, Τηλέφωνα επικοινωνίας.
Είτε συμπληρώνοντας την αίτηση που βρίσκεται διαδικτυακά στην εξής διεύθυνση: διαδικτυακή αίτηση

Διαδικασία εξόφλησης: Απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡ. ΛΟΓ. 5709-051890-458 EUR
ΙΒΑΝ GR80 0172 7090 0057 0905 1890 458
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΦΜ 997817198

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ:
Το αποδεικτικό κατάθεσης θα σταλεί με φαξ και θα αναγράφει χειρόγραφα το ονοματεπώνυμο, αιτιολογία: όνομα προγράμματος π.χ. ΑΛΠ Χαϊδαρίου ή διαδικτυακή ακαδημία και το ποσό που θα κατατεθεί με μαύρο στυλό.
Σημείωση: Ο αριθμός φαξ είναι 2118000593

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ 1:
Άμα άνθρωπος,
άμα μέλος ομάδας
Ηράκλειτος
Σκοπός της ομάδας βιωματικής εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης είναι η επαναθεώρηση και αξιολόγηση του τρόπου συμπεριφοράς και αντίδρασης στο πλαίσιο των οικογενειακών σχέσεων. Μέσα από την παρουσίαση των θεωρητικών αρχών που διέπουν τα δυναμικά των ανθρωπίνων σχέσεων, οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν να:
•ν’ αναπτύξουν εναλλακτικούς τρόπους σκέψης και διαπροσωπικής επικοινωνίας,
•να καλλιεργήσουν ευελιξία στην επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων,
•ν’ αναπτύξουν επίγνωση και δεξιότητες χειρισμού των παραγόντων που ενδεχομένως κωλύουν την ομαλή τους εξέλιξη και αυτοπραγμάτωση,
• να αντιληφθούν και άλλες εκφάνσεις και ερμηνείες των συνθηκών που μπορεί να εμφανίζονται ως στρεσογόνοι.

Όροι συμμετοχής στην ομάδα

Η διάρκεια κάθε συνάντησης ορίζεται στα 90’ χωρίς διάλειμμα.
Εάν ο συντονιστής της ομάδας ακυρώσει εκτάκτως την ίδια μέρα μια συνάντηση, τότε παρέχει την επόμενη συνάντηση δωρεάν.
Αν οι συμμετέχοντες καθυστερήσουν την προσέλευσή τους, ο χρόνος της συνάντησης δεν παρατείνεται.
Η ημέρα και η ώρα που καθορίζονται από την αρχή δεν αλλάζουν εκτός
αμοιβαίων σοβαρών λόγων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, το φαγητό και η χρήση του κινητού.
Αν σκεφτεί κάποιος συμμετέχοντας για οποιονδήποτε λόγο να διακόψει τη συμμετοχή του στις συναντήσεις, είναι χρήσιμο, πριν πάρει την απόφαση, να το συζητήσει με τους άλλους συμμετέχοντες.

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question