Kako zaposliti prave (i najbolje) ljude za prodaju?
Prodaja je glavni, a neretko i jedini problem koji je zajednički kako startapima koji se probijaju na tržište, tako i većim kompanijama, koje nekad jednostavno ne raspolažu odgovarajućim kadrom. Ako nemate prodavca u timu - harizmatičnu osobu koja ne samo da zna sve o vašem proizvodu ili usluzi, nego zna i pravi način na koji bi ih trebalo predstaviti vašoj ciljnoj grupi - nećete moći da odmaknete daleko, bez obzira na to koliko je vremena i truda uloženo u idejni i proizvodni proces.

Međutim, to je situacija koja se može popraviti i zato vas pozivamo da dođete 19.septembra od 18h u ICT Hub Playground, na adresu Kralja Milana 10 i saznate kako da nađete i zaposlite prave ljude za prodaju. Mario Krivokapić, Head of Sales u kompaniji Content Insights, kreator B2B Startup Sales programa i sertifikovani NLP praktikant sa preko petnaest godina iskustva u prodaji, i ovaj put će za vas razbijati mitove o toj oblasti razvoja poslovanja.

Govoriće više o tome kako napisati dobar oglas za prodavce, odakle krenuti u potragu za njima, koje su osobine pojedinaca koji se dobro bave prodajom i na koji način bi trebalo organizovati intervjue sa njima. U kom trenutku su bitne same performanse, a kada i veštine, do kojih grešaka dolazi na tom putu i kako naći pravog prodavca za pravu priliku - o svemu tome i o mnogo čemu još ćete saznati ukoliko popunite kratku formu u nastavku i dođete 19.septembra na prvi od tri meetup-a koji će za temu imati prodaju i što je još bitnije - prodavce. :)

Vidimo se!

Ime i prezime *
Your answer
Email *
Your answer
Organizacija
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of ICT Hub. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms