Seurantatutkimus: RSV-infektioiden ennaltaehkäisy lapsilla
Tämä jatkotutkimus on tarkoitettu lapsille, joiden äidit ovat odotusaikana ja sen jälkeen vauvan kanssa osallistuneet seurantatutkimukseen rokotetutkimusklinikalla.

Tutkimuksen avulla olemme saaneet arvokasta tietoa RS-viruksen (respiratory syncytial) esiintyvyydestä ja sen aiheuttamista infektioista pikkulapsilla. RS- virustartunnoista tarvitaan edelleen lisätietoa, minkä vuoksi toivomme että kaikki edellisessä seurantavaiheessa mukana olevat perheet lähtevät mukaan myös jatkotutkimukseen.

Jatkotutkimukseen ei kuulu mitään toimenpiteitä eikä tekstiviestiseurantaa, vaan rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja soittaa neljä kertaa vuodessa seurattaville perheille ja kysyy onko lapsi käynyt lääkärissä hengityksen vinkumisen vuoksi tai sairastunut astmaan. Tutkimus päättyy kun lapsi täyttää kuusi vuotta. Seurantaan osallistumiseksi riittää, että toinen vanhemmista käy allekirjoittamassa suostumuslomakkeen tutkimusklinikallamme.

Tutkimuksen tarkoitus on arvioida RS-virukseen liittyvien alahengitystieinfektioiden esiintyvyyttä Suomessa ja erityisesti niiden merkitystä hengityksen vinkunan ja astman kehittymisessä alle 6-vuotiailla lapsilla.

Kun haluat lisätietoa tutkimuksesta, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Rokotetutkimusklinikalta otetaan sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Tutkimus toteutetaan rokotetutkimusklinikoilla Seinäjoella, Kokkolassa, Porissa ja Oulussa.

Huoltajan nimi
Your answer
Lapsen nimi syntymäaika
Your answer
Huoltajan puhelinnumero
Your answer
Huoltajan sähköposti
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikka
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms