Inscripció a la jornada d' Observadors del Mar, 5/3/2016, Blanes


*** Atenció les 15 places per a la immersió estan cobertes, si continues interessat en venir omple igualment les teves dades obrirem una llista d'espera per si hi ha alguna anul·lació d'última hora.

Si esteu interessats en venir només a la xerrada feu la inscripció i darrera el vostre nom poseu (xerrada).

Tantmateix si la llista fós prou gran ens plantegem la possibilitat de fer una nova jornada i us n'informarem puntualment.

GRÀCIES!

5 DE MARÇ DE 2016, BLANES
JORNADA D'OBSERVADORS DEL MAR centrada en el PROJECTE “ESPONGES INTRODUÏDES”

Com a conseqüència de l'activitat humana en el mar, hi ha espècies que es transporten fins a llocs diferents dels seus hàbitats naturals. És el cas d'algunes espècies d'esponges tropicals, que estan començant a proliferar a la Mediterrània i tenen la potencialitat de desplaçar a les espècies autòctones i causar efectes perjudicials en aquestes poblacions.
Per poder restablir l'àrea invadida per les espècies introduïdes des d'altres mars, la seva velocitat d'explansió i els possibles efectes negatius a les comunitats natives, necessitem conèixer els punts on s'han localitzat i el seu tamany. Com més observacions tinguem més ens aproximarem a conèixer la seva distribució actual. Per aquesta raó, és important aprendre a identificar i localitzar on es troben aquestes espècies d'esponges, i així poder realitzar un seguiment de les zones que estan colonitzant.

El dia 5 de Març de 2016, el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC) organitzen un matí de formació en el marc de la plataforma de ciència ciutadana Observadors del Mar (www.observadorsdelmar.cat).

La trobada servirà per donar a conèixer el projecte ESPONGES INTRODUÏDES que demana la col·laboració ciutadana per determinar la distribució de dues espècies d'esponges a la Meditarrània, Hemimycale columella i Paraleucilla magna, i així participar en la recerca en l'àmbit del projecte Marsymbiomics (www.marsymbiomics.es).

Ens trobarem a Blanes-sub Centre de Busseig (Esplanada del Port s/n, Blanes) a les 10:45 h (durada aproximada de la activitat 2,5h)

PROGRAMA

11:00 h. Xerrada. Esponges introduïdes, importància de la seva localització i encaix dins del projecte Marsymbiomics, a càrrec de María Jesús Uriz (CEAB-CSIC).

11:45 h. Xerrada. Observadors del Mar: una plataforma web per a participar en la recerca científica, a càrrec de Elisabetta Broglio (ICM-CSIC).

12:30 h. Immersió. Dirigida per Manel Bolivar, tècnic del CEAB, que ajudarà als participants a localitzar i identificar les esponges objectiu de l'estudi.

ATENCIÓ: Durant el busseig, es realitzarà un concurs de fotografia així que no oblideu la càmera de fotos!

El taller és gratuït, però les places limitades, així que la inscripció és indispensable.
Gràcies a la col·laboració del Blanes-sub Centre de Busseig, la immersió tindrà un cost reduït: lloguer ampolla 12l (9.5€), càrrega d'ampolla (6.5€). Serà necessari portar el material personal.
Documentació necesària: Titulació, assegurança i certificat mèdic (menys de 2 anys)

Emplena aquest simple formulari i ja estaràs inscrit així de fàcil! Participa!

  Informació de contacte

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question

  Relació amb Observadors del Mar

  This is a required question
  This is a required question

  Dades per a organitzar la jornada

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question