Help mij om Almere nog meer in beweging te krijgen!
Mijn naam is Jeroen Cornet en ben ruim 15 jaar actief betrokken bij het thema Sport en Bewegen in Almere. Eerst als vakleerkracht bewegingsonderwijs, later als docent bij de opleiding Sport & Bewegen bij het ROC van Flevoland en momenteel als één van aandeelhouders van Preventiecentrum Fysiotherapie en Fitness Almere, probeer ik een deel van de Almeerders in beweging te zetten en te houden.

Naast mijn werkzaamheden ben ik de Master Sport en Beweeginnovatie aan de HAN gestart. Tijdens deze opleiding staat een lokaal of landelijk maatschappelijk probleem centraal. Ik richt me hier vooral op de 35 tot 50 jarigen in Almere, die moeite hebben om een goede balans te vinden tussen werk en privé. Deze doelgroep heeft ook vaak een tijdrovend gezinsleven. Er is geen tijd, en vaak ook geen energie meer, om een sport te beoefenen of aan voldoende lichaamsbeweging te doen. Dit gaat niet alleen ten koste van de gezondheid, maar heeft ook effect op de ervaren werkdruk waardoor de balans tussen werk en privé steeds meer onder druk komt te staan.

De beweegrichtlijn is sinds 2017 de geldende norm als het gaat om voldoende beweging. De laatst bekende cijfers van het RIVM laat zien dat 45% van de Almeerse volwassenen voldoet aan deze richtlijn. Daarmee scoren zij lager dan het landelijk gemiddelde van 51,7%.

Ondanks al onze initiatieven en de vele mogelijkheden in Almere wordt er nog te weinig bewogen volgens de beweegrichtlijn. Juist dankzij onze initiatieven en de vele mogelijkheden in Almere, geloof ik dat het mogelijk is om meer mensen in beweging te zetten en te houden. Daar ga ik iets aan doen.

Mijn innovatieproces bevat een ideeëngenerator. Hoewel ik zelf denk aardige ideeën te hebben, is het vanzelfsprekend dat een grote en diverse groep mensen meer effectieve ideeën kunnen voortbrengen. Daarom zou ik graag een beroep doen op de sport- en beweegaanbieders en experts op dit gebied in Almere. Ik zou graag van jullie willen weten, hoe ik, of wij, de inactieve Almeerse volwassenen in beweging kunnen zetten. Dit idee ontvang ik graag via onderstaand email-adres of vul daarvoor de korte vragenlijst in via onderstaande link.

Momenteel heb ik 120 ideeën op papier staan. Hieruit moet een selectie gemaakt worden en kom ik uiteindelijk uit op 3 tot 5 haalbare ideeën. Hiermee ga ik vervolgens daadwerkelijk aan de slag om deze ideeën uit te voeren. Vervolgens dien ik onderzoek te doen naar de resultaten van dit idee.

Alvast vriendelijk bedankt voor het invullen van de vragenlijst.

Met sportieve groet,

Jeroen Cornet

Email address *
Met welk idee zou jij volwassenen, die naar eigen zeggen geen tijd hebben, kunnen motiveren om wel meer aan lichaamsbeweging te doen? *
Your answer
Stel dat geld geen rol speelt bij de ontwikkeling van een "high tech" innovatie, wat zou je dan ontwikkelen om meer mensen in beweging te brengen in Almere? *
Your answer
Wanneer bent u geboren? *
Required
Woon je in Almere *
Voldoe je wekelijks aan de beweegrichtlijn van 150 minuten bewegen (matig intensieve inspanning, verdeeld over meerdere dagen) en tweemaal spier- en botversterkende activiteiten? *
Zou je eventueel mee willen doen met een creatieve live-sessie om ideeën te genereren? *
Zou je me kunnen linken (bijvoorbeeld via LinkedIn) met iemand die iets voor mij kan betekenen bij dit vraagstuk? *
Zou ik contact met je kunnen opnemen om één of meerdere van jouw ideeën te bespreken? *
Heeft u verdere vragen of opmerkingen? Deze kunt u hier kwijt:
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service