Megállapodás - működési szabályzat a 2020/21 tanévre
1. A ZENEISKOLA VÁLLALÁSAI:

- heti egy, 60 perces hangszeres magánóra, illetve heti egy, 60 perces csoportos szolfézsóra
- 3 tanulói koncert a tanév során
- szöveges értékelés a két félévről


ÓRAREND
a/ Minden család arra törekszik, hogy minimalizálja a gyermekek passzív idejét, várakozását. Ha a szülők közt nem alakul ki természetes konszenzus a sorrendről, akkor a kisebb (alacsonyabb osztályba járó) gyerek élvez előnyt. Ezt a szabályt az órarend rögzítésének menetében mindenkinek el kell fogadnia.

b/ A rögzített órarenden a Zeneiskola a tanév során csak minden érintett fél beleegyezésével fogad el változtatást. Amennyiben ilyen egyetértés nem tud kialakulni, akkor nem tudunk változtatni.

c/ Csoportváltoztatás - jóváírás. Ha valaki félév közben csoportot változtat, akkor nem tudjuk pontosan nyomon követni az elmaradt csoportos órákból következő jóváírást. A csoportváltoztatást illetve annak szándékát minden esetben jelezni kell az adminisztráció felé (owi.zeneiskola@gmail.com).


ÓRAPÓTLÁS / JÓVÁÍRÁS
Ha az óra a tanítvány oldaláról marad el:
1 óra kiesés (rövid betegség, családi jellegű program stb.) esetén az óra fizetett.
2 vagy több óra előrelátható kiesés esetén, ha a szülő legalább 1 nappal előre jelzi, akkor az órák nem fizetettek. Ha a tanár tud pótolni, akkor az óra pótolható (és fizetett).
Az iskolai szünet vagy ünnep/program miatt elmaradó óra mindig fizetett. (Pl. őszi, téli szünet, iskolaszüneti napok, stb.)
Nem fizetettek a gimnáziumi tanulók praktikumai.
Hosszabb betegség vagy előre tudott, közölt távolmaradás esetében nem kell fizetni.

Ha az óra a tanár oldaláról marad el:
A tanár pótlási időpontot ajánl fel. Ha nem tud felajánlani, illetve a növendék számára nem alkalmas, teljes támogatást fizetőknél elmaradt óránként 2.500 Ft-tal csökken az Alapítvány számára fizetendő díj. Elmaradó csoportos órák esetében a díjcsökkenés 750 Ft. Testvérkedvezmény esetén a hangszeres óra jóváírása 2100 Ft, a csoportos óráé 650 Ft. Egyéb kedvezmények esetén a jóváírást külön rögzítjük.

A szülők minden hónapban a rögzített támogatást fizetik. Az elmaradt órák jóváírása a félévek végén történik. Például: az első félévben elmarad novemberben és decemberben a tanár elfoglaltsága vagy betegsége esetén 1-1 óra, illetve novemberben 1 szolfézsóra. Így a januári díj 14.500 - (2x2500) - 750 = 8.750 Ft lesz. A januári jóváírások a második félévhez kerülnek és májusban realizálódnak. Ha májusban válik aktuálissá jóváírás, azt az Alapítvány visszautalja.


NYILVÁNTARTÁS

Az órák nyilvántartása a Haladási naplókban történik. Ezek Google Drive-ban működő táblázatok, amelyeket a tanárok vezetnek, és megosztják az egyes szülőkkel, valamint az iskola pedagógiai és adminisztrációs vezetésével.
A tanárok kötelesek legkésőbb minden hónap 7. napjáig a kész, havi Haladási naplót megosztani a szülőkkel. A szülőknek minden hónap 14. napjáig van lehetősége jelezni, ha valami nincs rendben, a tanár nem megfelelően könyvelt be egy-egy alkalmat és ennek kihatása van a fizetésre. Ennél később érkezett reklamációkat nem tudunk figyelembe venni, vitás kérdéseket ekkor kell rendezni. Nincs rá mód, hogy (pl.) májusban tisztázzunk októberi eseteket.

Az adminisztrációt Hajnóczy Ábel végzi (owi.zeneiskola@gmail.com). Minden admnisztratív problémával kérjük őt keresni.


GYAKORI KÉRDÉSEK

Szolfézs
A szolfézs és a közös zenei tevékenységek oktatási koncepciónk lényegéhez tartoznak, minden alsó- és középtagozatos növendékünk számára kötelezőek. Azok mentesülhetnek ezalól, akik más keretek között elérik vagy el fogják érni a szolfézs alapvizsgának megfelelő szintet.
A felső tagozaton (a gimnáziumban) más szabályok, egyéni megállapodások érvényesek.

Elektromos gitár, ütőhangszerek
A Waldorf pedagógia útmutatásait követve, 6. osztályos korig akusztikus gitárt, klasszikus gitáros technikát tanítunk. Ezt követően lehet jazz gitárra váltani. Az ütőhangszeres oktatásban a kezdeti években komplex, dallamhangszereket is használó, klasszikus alapú ütőzést tanítunk. 6. osztálytól van lehetőség dobszerelésen, jazz technikával való játékra.
2020. június 14.Email address *
A szülő neve (akivel a megállapodás köttetik) *
A gyermek neve
A gyermek osztálya *
A gyermek hangszere *
2.
A SZÜLŐK VÁLLALÁSAI

A Szülők vállalják, hogy havi 14500 Ft támogatást biztosítanak a Tű Fokán Művészeti Alapítvány részére. Ezt banki átutalással teszik a Magnetbank 16200106-11567756 sz. számlára, számlatulajdonos neve: Tű Fokán Művészeti Alapítvány. *
Ha egy családból két, vagy több gyermek jár, amennyiben a család igényli, a javasolt havi díj gyermekenként 12.500 Ft. A szülők kérik a testvérkedvezményt.
Clear selection
A tanuló csak szolfézsra jár. A 4500 Ft-os havidíjat vállalják.
Clear selection
A tanuló csak hangszerre jár. Gimnazista, vagy letette a záróvizsgát, vagy máshol tanul szolfézst. A 11500 Ft-os havidíjat vállalják.
Clear selection
A tanulóra speciális feltételek vonatkoznak. Alapítványi támogatás megállapodás szerint.
Clear selection
Az Alapítvány fontosnak tartja kedvezményes helyek biztosítását, de lehetőségei korlátozottak. Az igényeket igyekszünk figyelembe venni, és kérjük itt jelezni:
Clear selection
A szülők az alábbi módon teljesítik vállalásukat: Havonta vállalják a fizetést? Havonta hányadikáig vagy az év mely napjain utalják az összeget?
Ha a szülők egyéb rendszerességgel vállalják a fizetést, itt kérjük részletezni:
A szülők vállalják az interneten keresztüli folyamatos kapcsolattartást a Zeneiskolával.
Clear selection
A Zeneiskola koncertjei a növendékek számára kötelezőek (bár nem feltétlenül szerepelnek, különösen a kicsik.) A szülők vállalják, hogy a gyerekek részvételét biztosítják. *
A fent megadott adatokat a ZENEISKOLA az Adatkezelési Tájékoztatójában foglaltaknak megfelelően kezeli, így a személyes adatokat harmadik félnek nem adja át, nem értékesíti. *
Required
*
Ez a Megállapodás, a fizetési vállalással együtt a 2020/21 tanév egészére vonatkozik. Szükséghelyzet esetén az első félév végén, 2021. január 31-ével lehet megszakítani. Ha egy család vagy szülő az ajánlottnál magasabb összeggel tudja támogatni alapítványunkat, köszönjük és kedvezményes helyek biztosítására fordítjuk.
**
Ez a Megállapodás nem jogi dokumentum, hanem kölcsönös bizalmon alapszik, és a rendszer működésének nyilvános rögzítését szolgálja. Ez a Megállapodás elektronikus dokumentum. A BENNE FOGLALTAKAT ELFOGADOM.
Jelentkezés az Óbudai Waldorf Iskola zeneiskolájába
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy