MESTERKURZUS FELHÍVÁS ÉS JELENTKEZÉSI LAP


Cziffra György Liszt Ferenc mellett az egyik legismertebb magyar származású zongoraművész, aki nehéz körülmények között született és nőtt fel a XX. század elején. Élete során számos hátrányt kellett elszenvednie, de szorgalmának, kitartásának és egyedülálló tehetségének köszönhetően a nemzetközi pódiumok egyik legismertebb művészévé vált. Életének későbbi szakaszában ünnepelt sztárként is nagy gondot fordított a fiatal tehetségek támogatására. Származását és gyökereit soha nem feledve Európa-szerte híres volt fiatal művészeket felkaroló munkássága. Példaértékű, iránymutató élete mindenki számára üzenet értékű lehet.

KIÍRÁS
Mesterkurzust hirdetünk zongorista hallgató vagy zongoraművészek számára életkori megkötés nélkül. A háromnapos kurzus alatt négy nemzetközileg elismert tanár oktatja a jelentkezőket három egymást követő napon egy-egy órában (a kurzusok időtartama 50 perc). Túljelentkezés esetén a kurzust előválogatás előzi meg.

MESTERKURZUS
A Cziffra György Fesztivál keretén belül megrendezésre kerülő zongora mesterkurzus küldetése, hogy hazánk egyik legismertebb magyar zongoraművészének méltó emlékét megőrizze és ezzel Cziffra György végérvényesen elfoglalja helyét Magyarország legnagyobb művészei között. A fesztivál célja, hogy folytassa azt a modell értékű, magas művészi színvonalú, és fiatalokat segítő hagyományt, melyet Cziffra György még életében elkezdett. Cziffra György egész élete és munkássága ékes bizonyítéka annak, hogy nehéz életkörülmények ellenére kitartással, szorgalommal és tehetséggel elérhető világkarrier, hazai- és nemzetközi elismerés.
Fontos és hiánypótló feladat, hogy azok a mára világhírűvé vált zongoraművészek, akik tanulhattak Cziffra Györgytől, vagy a zongoraművész szellemi örökösei, átadják a következő zongorista generációnak mindazt, amit a mestertől elsajátítottak.
A mesterkurzus folyamán 18 fő jelentkezőt tudunk fogadni. Amennyiben a jelentkezők száma ezt meghaladja, a kiválasztás a jelentkezés során küldött szakmai demóanyag és életrajz alapján egy előválogató szakmai zsűrizéssel történik.

IDŐPONT
A Mesterkurzust 2017. február 16-19. között, várhatóan 10:00-17:00*-ig rendezzük meg két helyszínen:
MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz utca 18.)
Barabás Villa (1122 Budapest, Városmajor utca 44.)

TANÁROK
Vásáry Tamás – Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze
Balázs János – Liszt Ferenc - és Junior Prima díjas zongoraművész
Dráfi Kálmán – Liszt Ferenc - díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezetője
Mocsári Károly – zongoraművész
A mesterkurzuson résztvevő jelentkezők minden zongoraművész kurzusán részt vesznek. A kurzusok időtartama 50 perc.

REPERTOÁR MEGKÖTÉS
A klasszicista, a romantikus (Frédéric Chopin, Liszt Ferenc, Robert Schumann, Johannes Brahms, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Sergei Rachmaninoff, Claude Debussy) és a 20. századi zongorairodalom művei.

A JELENTKEZÉS MENETE, FELTÉTELEI
A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése és online beküldése, valamint 5.000 Ft regisztrációs díj a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. Raiffaisen Bank Zrt-nél vezetett 12001008-01226269-00100007 sz. bankszámlaszámra való átutalása 2017. január 20-ig. Amennyiben több jelentkezés érkezik, mint a rendelkezésre álló keret, úgy a jelentkezők közül az önéletrajz, valamint a beküldött demóanyag alapján egy szakmai zsűri kiválasztja azokat, akik részt vehetnek a mesterkurzuson. A jelentkezéseket 2017. február 1-ig visszaigazoljuk.
Azok, akik részt vehetnek a Mesterkurzuson, 2017. február 10-ig kötelesek 15.000 Ft részvételi díjat is átutalni a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. fenti bankszámlájára. Amennyiben valamely beválogatott jelentkező ezt nem teljesíti a megadott határidőig, úgy elveszti jogosultságát a Mesterkurzuson való részvételre, és a kiválasztás során felállított szempontrendszer szerinti következő jelentkező kap lehetőséget helyette.
A befizetett regisztrációs és részvételi díjakat nincs lehetőségünk visszautalni. Erre akkor sem kötelezhető a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft, ha valaki nem jelenik meg a Mesterkurzuson. Abban az esetben, ha vis mayor helyzet áll fenn, a résztvevő írásban nyújthat be kérvényt a részvételi díj visszafizetése érdekében (kérjük, hogy hitelt érdemlő igazolást is csatoljon a kérvényhez).

Regisztrációs díj: 5.000 Ft
Részvételi díj: további 15.000 Ft
A díjakat a MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. Raiffaisen Bank Zrt-nél vezetett 12001008-01226269-00100007 sz. bankszámlaszámára kell átutalással befizetni.

HATÁRIDŐK
Jelentkezési határidő, regisztrációs díj befizetésének határideje: 2017. január 20.
Előválogató zsűrizés: 2017. január 25.
Visszaigazolások határideje: 2017. február 1.
Részvételi díj befizetésének határideje: 2017. február 10.

EGYÉB
A mesterkurzus során nincs lehetőségünk szállás és egyéb költségek térítésére. Az ellátás önköltséges, a mesterkurzus helyszínein, illetve közelében megfelelő számú vendéglátóhely áll rendelkezésre.
*A résztvevők pontos időbeosztásáról a jelentkezések függvényében adunk tájékoztatást.

NYILATKOZAT
Jelen űrlap kitöltésével és beküldésével Jelentkező vállalja és elfogadja a jelentkezési feltételeket.

Jelen űrlap, valamint a www.cziffrafesztival.hu a kezelt személyes adatokat (például IP cím, e-mail cím vagy más, a regisztráció során megadott adatok) az érintett írásbeli beleegyezése nélkül – jogszabályi kötelezettség nélkül – harmadik félnek nem adja ki. Portálunk kötelezi magát arra, hogy az adatokat csak tisztességesen és törvényesen dolgozza fel, továbbá az adatokat csak a meghatározott és törvényes célra tárolja, és attól eltérő módon nem használja fel azokat.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
www.cziffrafesztival.hu, mesterkurzus@cziffrafesztival.hu

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question