Szakszervezeti konzultáció
Tisztelt munkavállalók, diákok és nyugdíjasok!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség kiemelten fontos feladatának tartja, hogy fellépjen a munka világára vonatkozó minden olyan szabály ellen, amely kizárólag a tőke érdekeit szolgálja. Azt pedig, hogy ezek a szabályok a szakszervezetekkel való előzetes egyeztetés nélkül, egyéni képviselői indítvány alapján kerülnek parlamenti vitára, egyenesen elfogadhatatlannak és sérelmesnek tartjuk.

Azt gondoljuk, hogy minden egyes ilyen akció csak még kiszolgáltatottabb helyzetbe hozza a munkavállalókat.

A véleményünket nem hallgatták meg, sőt! Azt állítják, hogy hazudunk, amikor a rabszolgatörvény várható hatásairól beszélünk! Mondják ezt annak ellenére, hogy mi, szakszervezetek vagyunk azok, amelyek nap, mint nap alkalmazzuk a munka törvénykönyvét a gyakorlatban, és mi vagyunk azok, amelyek megoldjuk a munkahelyi problémákat.

Ezért döntöttünk úgy, hogy útjára indítjuk a Szakszervezeti Konzultációt, amelyben arra vagyunk kíváncsiak, hogyan gondolkodnak a rabszolgatörvényről a magyar emberek.

1.
Magyarországon egyre jelentősebb probléma a népesség csökkenése és a kivándorlás, amelynek nyomán munkaerőhiány alakult ki.
Ön szerint megoldást jelent-e erre az, hogy a munkavállalókat az eddigi 250 óra helyett 400 óra túlórára kötelezik? *
2.
A munka törvénykönyvének módosítását azzal indokolták, hogy ha valaki többet akar dolgozni azért, hogy többet kereshessen, annak ne legyen törvényes akadálya. Ugyanakkor a munkáltató dönthet úgy, hogy az így megszerzett többletjövedelmet pihenőidővel váltja meg.
Egyetért-e Ön azzal, hogy ez az intézkedés a munkavállalók érdekeit szolgálja? *
3.
Tény, hogy aki többet akar dolgozni, akár többet is kereshet.
De egyetért Ön azzal, hogy a tisztességes megélhetéshez, az otthonteremtéshez és a gyermekek neveléséhez szükséges jövedelmet – kielégítő bérek helyett – csak vég nélküli túlórázással lehessen elérni? *
4.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a napi nyolc óra munkáért járó jövedelem biztosítson tisztes megélhetést.
Elfogadható-e az Ön számára, hogy ma bármelyik magyar munkavállalóra igaz legyen, hogy a túlóra nélküli jövedelem nem fedezi a megélhetése költségeit? *
5.
A rabszolgatörvény lehetővé teszi, hogy a munkaidőkeret felső határa 36 hónap legyen (az eddigi egy év helyett). Ez azt jelenti, hogy egy munkavállaló akár több hónapot is végigdolgozhat úgy, hogy havonta csak egy szabadnapja legyen, valamint a 36 hónap alatt teljesített túlórát is csak ezen időszak végén fizetik ki neki.
Egyetért-e Ön azzal, hogy annak ellenére, hogy a számlákat havonta kell fizetni,a munkavállaló csak 3 év múlva kapja meg a túlóráért járó extra jövedelmet? *
6.
A munkáltatók és a munkavállalók soha nem lesznek egyenrangú partnerek, hiszen a munkaviszony a dolgozó számára alapvetően egy alárendeltségi viszonyt jelent.
Egyetért-e Ön azzal, hogy a munkavállaló önerőből is nemet tud mondani, ha a munkáltató túlóráztatni akarja? *
7.
A Magyar Szakszervezeti Szövetség elítéli a munkaügyi ellenőrzés intézményének gyengítését.
Ön szerint megengedhető-e az, hogy a munkaügyi ellenőrök számának csökkentésével a szabálytalanságot bejelentő munkavállalók érdekei sérüljenek? *
8.
A munkavállalói érdekek érvényesítésére számtalan eszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek közül az egyik leghatékonyabb módszer a sztrájk.
Ön szerint a döntéshozók jelenlegi magatartását figyelembe véve, a rabszolgatörvényt vissza lehet-e vonatni békés tárgyalások útján? *
Submit
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service