ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΠΘ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ
Υπαρκτό και έντονα αισθητό είναι το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ. Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει οξυνθεί τόσο μέσα στο Πανεπιστήμιο με τις ναρκωπιάτσες να μεταφέρονται από τη Φιλοσοφική, στο Πολυτεχνείο, στο Αστεροσκοπείο και τούμπαλιν, καθώς και έξω από αυτό. Ως μαγνήτης σε αυτό λειτούργησε η μεταφορά και λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι της μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο ΑΧΕΠΑ, δίπλα στο παιδικό κέντρο του ΑΠΘ πίσω από το Πολυτεχνείο, μέσα στην καρδιά του πανεπιστημιακού ιστού.

Την ίδια ώρα οι πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη χρόνια υποχρηματοδότηση στην Παιδεία έχουν ως αποτέλεσμα οι σχολές μας να ρημάζουν, οι σπουδές μας να υποβαθμίζονται, επιχειρήσεις να μπαίνουν μέσα στο Πανεπιστήμιο, να λυμαίνονται τη φοιτητική μέριμνα, να κόβουν και να ράβουν τα προγράμματα σπουδών μας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την επίθεση πατάει και η πάγια στόχευση κυβέρνησης, αντιπολίτευσης, πρυτανικών αρχών να καταργήσουν το άσυλο προκειμένου να κατασυκοφαντήσουν και να βάλουν στο χέρι το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα και να υλοποιήσουν ανενόχλητα τα σχέδιά τους.

Γύρω από όλα αυτά ανοίγει μια αποπροσανατολιστική συζήτηση με στόχο να ταυτίσουν το φοιτητικό κίνημα με τη διακίνηση ναρκωτικών στον χώρο του ΑΠΘ και να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε υπεύθυνοι για τα προβλήματα και την ανομία στα Πανεπιστήμια και ότι αιτία της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ είναι το πανεπιστημιακό άσυλο. Ας μας απαντήσουν λοιπόν: Στη Ροτόντα, στη Ναυαρίνου, στην Αριστοτέλους, στο Δενδροπόταμο που δεν υπάρχει άσυλο, γιατί το πρόβλημα υπάρχει ακόμη;

Οι νέοι και οι νέες που σπουδάζουμε έχουμε και λόγο να υπερασπιστούμε το άσυλο και τα δικαιώματά μας, να παλέψουμε συλλογικά και να διεκδικήσουμε.

Απαιτούμε:

-Καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών με εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους.

-Αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας. Ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού των ιδρυμάτων με ευθύνη του Πανεπιστημίου, χωρίς secutiry και εργολαβίες.

-Ενίσχυση των δομών πρόληψης θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων, των στενών προγραμμάτων απεξάρτησης.

-Αποκατάσταση του φωτισμού και αναβάθμιση των ψυχαγωγικών - πολιτισμικών -αθλητικών υποδομών, των χώρων πρασίνου του Ιδρύματος, για να αποκτήσουν ζωή τα ιδρύματά μας και εκτός εκπαιδευτικών διαδικασιών, ώστε να γίνουν κυψέλες δημιουργίας και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.

Το επόμενο διάστημα απαντάμε στην επίθεση που δέχονται οι σπουδές μας, η ζωή μας, τα δικαιωματα μας, οργανωνουνε τον αγώνα σε κάθε έτος και τμήμα και προχωράμε σε:

-Συνέντευξη Τύπου.

-Διοργάνωση συναυλίας φοιτητικών συλλόγων στα μέσα Φλεβάρη.

-Προκήρυξη διοργάνωσης αθλητικού τουρνουά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, απέναντι στη "μαύρη" ζωή "με δόσεις" που μας ετοιμαζουν.

Όνομα *
Your answer
Επώνυμο *
Your answer
Τμήμα/Σχολή *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service