Webshop Steineberg | Mesch
Nederlands meest gewaardeerde droge witte wijn | Wijngaard Sjtejneberg, Mesch
Email address *
Wijngaard Steineberg
Wijngaard Sjtejneberg is een van de oudste wijngaarden van Zuid Limburg. De ruim 23 jaar oude wijnstokken zijn diep geworteld in de rijke bodem van de Sjtejneberg, die bestaat uit kiezelsteen gemengd met löss. De kiezel is er miljoenen jaren geleden gedeponeerd door de Maas. Deze steenachtige bodem en de unieke ligging maken de plek uitermate geschikt voor wijnbouw.

Wijngaard Sjtejneberg is idyllisch gelegen op een prachtige zuidhelling in het Limburgse mergelland. Deze plek was ooit het pittoreske decor voor de opmerkelijke entree van Kapelaan Odekerke in Zuid Limburg. De eigenzinnigheid van de Kapelaan is inspiratie geweest voor de wijngaardeniers die de wijngaard toen hebben opgezet. Wij zetten deze traditie voort en willen u graag laten proeven van deze rijke historie.

De druiven van de Sjtejneberg worden met de hand geplukt en geselecteerd. Onze wijnen kenmerken zich door ambacht, traditie en een tikkeltje eigenzinnigheid en laten zich graag genieten in goed gezelschap.

Bestellen
Muller Thurgau 2017
Deze druivensoort is gekweekt door de beroemde plant fysioloog Prof. Müller uit het Zwitserse Thurgau, die deze soort in 1882 ontwikkeld heeft. Na een genanalyse blijkt het hier te gaan om een kruising tussen de druivensoorten Riesling en Madeleine Royale en niet om een kruising tussen Reisling en Silvaner, zoals lang werd aangenomen.

De Muller Thurgau 2017 is wederom een mooie terraswijn met een rijk fruitig bouquet, onze klassieker!

Bestel
Bestel Steineberg Muller Thurgau 2017
Kies hier uw gewenste aantal dozen Muller Thurgau. Vervolgens kunt u de bestelling onderaan deze pagina verzenden.
Kerner 2016 & 2017
De Kerner is een kruising tussen de druivensoorten Riesling en Trollinger. Deze soort is ontwikkeld in 1929 door de "Staatlichen Leer- und Versuchsanstalt für Wein und Obstbau" in Weinsberg. Hij is vernoemd naar de in Weinsberg geboren arts, dichter and wijndrinker Justinus Kerner.

De Kerner 2017 is een volle droge witte wijn die goed in balans is met een mooie afdronk. Ze is beter doorgegist dan de oogst 2016 en is daarmee een droge witte wijn geworden met 13,0% alcohol. De Kerner 2017 combineert uitstekend met een heerlijk visgerecht of 's avonds op de bank.

De Kerner 2016 verschilt van de 2017 door een licht zoetere smaak en een lager alcohol percentage van 11,0%. De Kerner 2016 combineert goed met een zoet of fruitig nagerecht.

Bestel
Bestel Steineberg Kerner 2016
Kies hier uw gewenste aantal dozen Kerner. Vervolgens kunt u de bestelling onderaan deze pagina verzenden.
Bestel Steineberg Kerner 2017
Kies hier uw gewenste aantal dozen Kerner. Vervolgens kunt u de bestelling onderaan deze pagina verzenden.
Auxerrois - Pinot Gris 2017
De oorsprong van deze helgele tot goudgele druif is onbekend, maar ligt waarschijnlijk in Frankrijk. De naam is afgeleid van het gelijknamige Franse graafschap. Hij lijkt erg op de Chardonnay en de Pinot Blanc.

De Auxerrois Pinot Gris is een echte (hele) droge witte wijn voor de liefhebber met tonen van pompelmoes, appel, peer, abrikoos en saffraan.

Bestel
Bestel Steineberg Auxerrois - Pinot Gris 2017
Kies hier uw gewenste aantal dozen Auxerrois - Pinot Gris. Vervolgens kunt u de bestelling onderaan deze pagina verzenden.
Afhandeling bestelling
Na het verzenden van uw bestelling dient u het totaalbedrag over te maken op rekening NL 32 TRIO 0338 4942 51 op naam van Maatschap Steineberg onder vermelding van uw naam en/of factuurnummer.

Na bevestiging kunt u de bestelling op afspraak afhalen op het volgende adres:

Strijpwetering 1
2285 DA Rijswijk

Naam *
Your answer
Wilt u een factuur op bedrijfsnaam?
Bedrijfsnaam
(Indien van toepassing)
Your answer
Adres
Your answer
Postcode
Your answer
Plaats
Your answer
Contact
Maatschap Steineberg
Strijpwetering 1
2285 DA Rijswijk
Nederland
KvK: 67454674
BTW: NL857001541B01

martienpenning@gmail.com

A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms