"Tolken" med författare Jenny Runesson
En natt blir den svenska tolken Elsa inkallad för att hjälpa polisen att förhöra en ung svenska som hittat sin pojkvän död i en fåtölj. Vid obduktionen upptäcks ett nålstick i mannens högra hand och Elsa är snart indragen i en omskakande mordutredning. Spåren leder polisen till en av Luxemburgs smutsigaste bordeller där mannen spenderat en stor summa pengar kvällen innan. Mordet visar sig vara del av ett betydligt större och farligare spel och Elsa inser snart att hennes egen familjs trygga tillvaro är hotad.

Jenny Runesson är Swea i Luxemburg, civilekonom och arbetar på EU-kommissionen. Hon är gift med en spanjor och har fyra barn. Jennys debutroman, Tolken, utspelar sig i Luxemburg, Europas gröna hjärta och hennes hemland sedan över tjugo år tillbaka.

Under detta webbinarium kommer du att få träffa Jenny och hon kommer att berätta om sitt skrivande och livet i Luxemburg. Jenny vill helst ha ett interaktivt möte, så du som anmäler dig får gärna ställa frågor både nedan i anmälan men också under mötet.

Jennys debutroman, "Tolken" är framför allt en spänningsroman men handlar också om livet som utlandssvensk, i ett ganska unikt land där runt hälften av invånarna är från andra länder och luxemburgarna är i minoritet i sin egen huvudstad. Jenny tyckte det var spännande att skriva berättelsen ur en tolks perspektiv, eftersom de har en ovanlig insyn i polisutredningar och brottsfall. En tolk måste vara oberoende och opartisk, men det kan vara svårt att kombinera med viljan att vara medmänniska och samtidigt göra det rätta.

Om du vill läsa Jennys roman, så finns den bl.a. här:

Adlibris:
https://www.adlibris.com/se/bok/tolken-9789188867360?gclid=Cj0KCQjw-Mr0BRDyARIsAKEFbecrhCdh4v9bpB87pT9VQ37Ig3xCftCDqZparvXzlUkYcYB8VRsQD8saApqeEALw_wcB

Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789188867360/tolken/?gclid=Cj0KCQjw-Mr0BRDyARIsAKEFbedfw4MH1kzGCEd41-Uv_jtnYWDB2S9sCGkymn_6qsOm88vhIqoPWXEaAiLZEALw_wcB

Storytel (ljudbok): https://www.storytel.com/se/sv/books/1431973-TolkenTID: Söndag 3 maj, kl 16.00 Stockholm, 15.00 London, 10.00 New York, 7.00 San Francisco

ANMÄL dig nedan - glöm inte klicka SKICKA - SEND!

Har du frågeställningar runt boken och Jennys författande som du vill att hon tar upp under webbinariet, skriv dem gärna under sista frågan i anmälningsformuläret nedan.

Detta är ett webbinarium för Sweor som är betalande medlemmar.

Självklart så spelar vi in och delar en länk med alla anmälda efter webbinariet.Varmt välkommen!

SWEA International


Frågor?
Maila Anna Bril, Ansvarig Sociala Medier, Kommunikationskommittén, SWEA International
annabrilsm@gmail.com


Hur går det till?

Vi kommer att använda webbinarie-verktyget Zoom. Du kommer att få en länk till webbinariet dagen innan, via email.

Håll utkik!
Förnamn *
Your answer
Efternamn *
Your answer
Email: *
Your answer
SWEA Avdelning (skriv bara namnet på avdelningen, inte SWEA): *
Your answer
Om du har funderingar eller frågor till Jenny, så skriv dem gärna här:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy