Workshop Zeefdrukken
Vanaf september 2019 biedt de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik ook lessen Beeldende Kunst aan voor volwassenen (Middelbare graad, 4u per week een gevarieerd lesaanbod). Deze lessenreeks wordt georganiseerd om nieuwe leerlingen kennis te laten maken met onze werking.

De sessies worden gegeven door Chris Vosters, leerkracht aan de academie en professioneel illustrator voor kinderliteratuur.

----

In deze workshops kunnen beginners kennismaken met zeefdrukken via de stencilmethode. Via een stencil kunnen we eigen ontwerpen afdrukken op katoen. Een gepersonaliseerde trui of een cool shirt voor de kinderen? Kan allemaal!

Allereerst wordt het zeefdrukken gedemonstreerd en toegelicht, zodat iedereen een idee heeft van de mogelijkheden en beperkingen van deze techniek.

Vervolgens wordt iedereen begeleidt in het ontwerpen van zijn of haar ontwerp. Waar moeten we op letten bij het maken van een stencil en hoe komt ons ontwerp het beste tot zijn recht?

Daarna kan er, na wat technische tips aan het drukken geslagen worden.

----
Wanneer? donderdag 6 juni van 18u40 tem 22u00. Koffie/ thee worden voorzien.

Locatie: Afdeling Beeldende Kunst van de Academie Maaseik,
Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik. (Voormalig Rusthuis)

Kostprijs: €60, ter plekke te betalen. (Graag gepast betalen)

Meenemen:
- blanco t-shirts of stoffen dragers. (trui, draagtas, hemd, bloesje, schort... Alles wat van katoen is eigenlijk... ). Neem meerdere kledingstukken mee. Imperfecties en fouten komen vaak voor tijdens het drukprocédé.
- Denk ook aan schort, keukenrol, papiertape/verfplakband en evt latex handschoenen.
- Breekmes / hobbymes
- Neem eventueel al een of meerdere ontwerpen op papier mee die u wil omzetten in een stencil. We bekijken samen welk het meest geschikt is.

Gelieve het onderstaande formulier in te vullen om u in te schrijven. U ontvangt binnenkort per mail nog een bevestiging van uw inschrijving. Schrijf tijdig in, de plaatsen zijn beperkt!

Email address *
Naam *
Your answer
Adres *
Your answer
GSM -of Telefoonnummer *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service