UŽIVANJE ALKOHOLA
V Društvu Vesele nogice se trudimo izboljšati kvaliteto naših in vaših življenj. Razvili smo program „TobAlkoStop“, ki vam bo pomagal razumeti vaše odvisnosti in narediti korak naprej v prenehanju kajenja in pitju alkohola. V program se lahko vključi kdorkoli, ki išče in potrebuje pomoč pri osveščanju tveganja in zmanjševanju škode pri uporabi alkohola in tobaka.

Prvi korak k prenehanju ali zmanjšanju količine zaužitega alkohola je vpogled in razumevanje v lastne odvisnosti, kako uživanje alkohola vpliva na vas in vaše družinske člane, prijatelje, sodelavce in vaše delo. Ob tem lahko uvidimo in prepoznamo tveganja uživanja alkohola na življenje in katere informacije, znanja in podporo potrebujete.

TobaAlkoStop program bo izhajal iz potreb posameznika. Za vas bomo pripravili vrsto kratkih izzivov, s katerimi boste spoznali svojo odvisnost in postopoma zmanjševali količino popitega alkohola. Vključevali se bomo v različne delavnice: joge, meditacije, masaže in pristope z različnimi izrazno ustvarjalnimi tehnikami, kot pomoč pri osveščanju, prepoznavanju svojih čustev, občutij ipd.

Pred vami je torej anketa o ALKOHOLIZMU. Anketa je sestavljena z namenom, da se vsebina programa oblikuje glede na želje in  potrebe posameznika. Naprošamo vas, da anketo izpolnite, ter hkrati razmislite o vključitvi v program ter možnosti prenehanja ali vsaj omejitvi uživanja alkohola.
 
Društvo Vesele nogice se zavezuje, da bo, v skladu z veljavno zakonodajo, vse osebne podatke, ki jih boste zaupali ob izpolnitvi ankete, varovalo in preprečevalo njihovo morebitno zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere ste dali svoje soglasje. Z izpolnitvijo spodnjega obrazca se strinjate z uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).  

Vaše podatke bomo hranili do preklica. S pisno zahtevo, poslano na e-mail naslov drustvo.veselenogice@gmail.com lahko kadarkoli zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarjate obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njimi ter zahtevate prenos podatkov.

Podatki, ki nam jih boste zaupali, bodo ostali anonimni.

Spomenka Valušnik
Društvo za pomoč osebam z motnjami v razvoju "VESELE NOGICE"
Telefon: 041-610-284
www.drustvo-veselenogice.si
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Katerega spola si? *
Koliko si star/a? *
Kako si povezan z življenjem z invalidnostjo oziroma s posebnimi potrebami? *
Kje najpogosteje pijete alkoholne pijače? *
Required
S kom običajno pijete alkoholne pijače?
Kako pogosto pijete alkoholne pijače? *
Koliko alkoholnih pijač običajno spijete ob eni priložnosti? *
Ali se vam zgodi, da potem, ko začete piti, ne morete prenehati s pitjem? *
Ali potrebujete alkoholno pijačo že zjutraj? *
Ali se vam zgodi, da zaradi pitja ne morete opraviti tistega, kar se je od vas pričakuje? *
Imate po pitju slabo vest ali občutek krivde? *
Imate v družini zgodovino težav z odvisnostjo od uživanja alkoholnih težav? *
Ali kdo (vaš partner, otrok, starš),  s katerim živite v isti skupnosti, uživa vsakodnevno alkohol? *
Ali je bil zaradi vašega pitja kdo poškodovan, je kdo utrpel kakršnokoli škodo (fizično, psihično) vi sami ali kdo drug v vaši okolici (družinski član, sorodnik, prijatelj, sodelavec)? *
Ali je kdo (vaš sorodnik, prijatelj, zdravnik ali drugi zdravstveni delavec) v vaši bližini izrazil skrb zaradi vašega pitja alkoholnih pijač?   *
Ste  kdaj pomislili, da bi prenehali ali omejili uživanje alkoholnih pijač? *
Ali imate zaradi uživanja alkohola kakšne zdravstvene težave? *
V kolikor ste odgovorili z DA, prosimo, navedite katere zdravstvene težave imate:
Kako bi opisali svoje navade uživanja alkohola? *
Ste že kdaj poskusili zmanjšati ali abstinirati od alkohola? *
V kolikor ste odgovorili z DA, navedite zakaj. (več odgovorov) *
Required
Kaj bi vam najbolj pomagalo pri zmanjšanju oz. odvajanju od uživanja alkohola? *
Required
Ali menite, da bi, v primeru, če se odločite, da opustite uživanje alkohola,  potrebovali kakšno strokovno pomoč? *
Bi se bili pripravljeni vključiti v brezplačne programe pomoči pri opuščanju uživanja alkohola, v kolikor bi vam bili dostopni? *
V kolikor ste na zadnje vprašanje odgovorili pritrdilno, nam, prosimo, zaupajte vaš kontakt (ime, priimek, naslov ali elektronski naslov) kamor vam bomo lahko posredovali informacije o možnostih vključitve v brezplačne programe pomoči. *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy