Lezing ‘Vrijmetselarij in de Gouden Eeuw’
dr. Andréa Kroon, 16 juni 15.00 – 16.00 uur

Sociale en politieke ontwikkelingen in de Gouden Eeuw hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de vrijmetselarij. Dit inwijdingsgenootschap ontstond in het Verenigd Koninkrijk, kreeg pas in het begin van de 18de eeuw haar moderne vorm en verspreidde zich vervolgens naar het Europese vasteland. De Vereenigde Oostindische Compagnie maakte in de Gouden Eeuw een bloeitijd door. Juist toen zij haar macht begon te verliezen, bloeide vrijmetselarij op. Langs de handelsroute om De Kaap naar Azië werden vele loges gesticht, die van groot belang voor reizigers waren.

Gastcurator dr. Andréa Kroon vertelt over de wortels van vrijmetselarij in de Gouden Eeuw en haar latere rol in de internationale handel.

Deelname aan de lezing: € 7,50 excl. museumtoegang PIN ONLY

Zicht op de rede van Fort Rammekens bij Vlissingen, Willem Hermansz. van Diest, 1657, collectie Maritiem Museum Rotterdam
Uw gegevens
Wat is uw voornaam? *
Your answer
Wat is uw achternaam? *
Your answer
Wat is uw e-mailadres? *
Your answer
Waar woont u? *
Deze vraag is voor onze statistiek. Bestaat de groep uit bezoekers die zowel binnen als buiten Nederland wonen, kies dan voor 'gemengd'.
De lezing
Voor hoeveel personen is deze reservering? *
incl. uzelf
Your answer
Nieuwsbrief en enquête
Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het CMC/Vrijmetselarij Museum? *
Zou u na uw bezoek een paar vragen per e-mail willen beantwoorden? *
Wij ontvangen graag feedback van onze bezoekers over de tentoonstelling en dienstverlening. Op deze manier kunnen wij werken aan de verbetering van het museum.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service