2020. PRIJAVNICA ZA BLAGOSLOV OBITELJI (Župa Marije Pomoćnice, Knežija)
Dragi župljani,

prema preporuci iz Nadbiskupije, ove godine svećenici mogu blagoslivljati obitelji, ali isključivo nakon što netko za to izričito izrazi želju. Zato, molim vas da svi ispunite ovu prijavnicu, i olakšate nam organizaciju samoga blagoslova.

Pošto bi naš ulazak u vaše domove bio rizičan, ove godine ćemo se prilagoditi u načinu blagoslova. Naglasak ćemo staviti na blagoslov osoba, a ne toliko na blagoslov prostora u kojem vjernici žive. Stoga, pozivamo vas – dođite za blagoslov u župnu crkvu!

Dakle, ove godine:
   1. Sukladno RASPOREDU kojeg vidite u privitku, Pozivamo sve zainteresirane da dođu za blagoslov u crkvu, NA PREDVIĐENI DAN, gdje će svećenik zasebno blagoslivljati svaku osobu/obitelj koja dođe. Također, označite vrijeme tijekom dana kada planirate doći. Raspored smo napravili na način da izbjegnemo okupljanje velikog broja vjernika u crkvi.
   2. Ujedno, kada dođete na blagoslov, imat ćete priliku u crkvi pristupiti i sakramentu svete ISPOVIJEDI. Naime, ove godine radi trenutno važećih propisa, nećemo moći organizirati tzv. ''velike župne ispovijedi''. Trenutak blagoslova, ujedno će biti i trenutak prigode za božićnu ispovijed.
   3. Ukoliko netko ima vrlo ozbiljan razlog (nepokretnost, useljenje u novi stan i sl.), može zamoliti da mu svećenik posjeti dom. Naglašavam, radi sigurnosti sugeriram da ne odabirete ovu opciju. Ne čini se mudro da svećenik ulazi u veliki broj domova u kratkom vremenu.
   4. Ako u svojoj ulici poznajete nekoga tko ne koristi Internet, a želi primiti blagoslov, slobodno ga povedite sa sobom kada budete dolazili.
   5. Ako ste odlučili ove godine ne primiti blagoslov, molimo da i tu opciju odaberete u ovoj prijavnici. Nije potrebno tumačiti razloge za ovakvu odluku.
   6. Teška je godina, i molimo nemojte se zamarati oko obiteljskog dara. Ako netko bude želio nešto dati, uvijek ima za to priliku. No, nemojte povezivati blagoslov i novac. U blagoslovu ćemo posebno moliti za duhovno i tjelesno zdravlje vas i vaših najmilijih u godini koja je pred nama. Radujemo se susretu!
 
Molimo vas da svi ispunite ovu prijavnicu, radi lakše organizacije blagoslova.

Bog neka vas sve blagoslovi i čuva,
don Ivan Šibalić, župnik

Sign in to Google to save your progress. Learn more
2020. godina - RASPORED BLAGOSLOVA I ISPOVIJEDI
Unesite svoje ime *
Unesite prezime *
Odaberi jednu od mogućnosti: *
Odaberite vrijeme blagoslova, na predviđeni datum, kada planirate doći u crkvu: *
Vaša ulica: *
e-mail adresa, (pazite kod unosa jer kontaktirati ćemo vas natrag na email koji dostavite!) *
Broj telefona *
OSTALE EVENTUALNE NAPOMENE KOJE SMATRATE VAŽNIMA
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy