Cases: omgaan met diversiteit in de sport
Ben jij actief betrokken bij een sportvereniging of federatie? Als coach, supporter, speler, atlete, ouder, bestuurslid, ...?

Elke betrokken persoon heeft zijn eigen verwachtingen naar de club, maar die komen niet altijd overeen met de huidige manier van werken. Dat kan leiden tot onbegrip, communicatieproblemen, afwezigheden, zelfs uitval en pestgedrag,... Herkenbaar?
Als we kunnen onderzoeken waar die spanningen precies vandaan komen, kan het echter ook een positief gevolg hebben.

Motief vzw begeleidt groepen in het omgaan met die spanningen. Bovendien onderzoeken we welke maatschappelijke thema's hier achter schuilen, zoals het omgaan met verschillende geloofsovertuigingen in de club, of hoe te reageren op racistische uitlatingen? Ook daarover geeft Motief vorming en advies.

We gaan steeds aan de slag met concrete vragen en cases, zoals de uwe. Dankzij uw verhaal, kunnen sportverenigingen over heel Vlaanderen een sterker beleid en betere aanpak realiseren. Wilt u uw ervaring met ons delen?

Ter inspiratie, denk breed: reacties op de sportoutfit of het lidgeld, verschil in pedagogische visie tussen coaches, (ontbrekend) beleid rond het omgaan met discriminatie, situaties over voedingskeuzes en kleedkamers, de betrokkenheid van ouders, etc.

Hartelijk bedankt!
In welke sporttak vindt deze situatie plaats?
Your answer
Beschrijf hier zo concreet mogelijk de situatie: Wat is er gebeurd? Wie was er betrokken? Wat was de aanleiding? Hoe is er op gereageerd? Wat waren de effecten?
Your answer
Is er in jullie club/vereniging/federatie een anti-discriminatie of anti-racisme beleid?
Indien u interesse hebt om op de hoogte gehouden te worden van dit traject, kan u hier een e-mailadres achterlaten.
Your answer
Alle cases worden anoniem verwerkt. Indien gewenst kan u hier toch uw naam en functie, alsook de naam van de organisatie achterlaten.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.