Sportmotivációs kérdőív a magyarországi teniszezők körében
Kedves Kitöltő!
Sportbaráti körben, így a teniszpályán is elfogadható megszólítási forma a tegezés, így kérünk Téged, hogy engedd meg nekünk, hogy a kérdőív során tegező hangnemben tegyük fel kérdéseinket.
A Magyar Tenisz Szövetség és a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatójának a közös kutatási kérdőívét látod. A kutatás célja, hogy széles körben felmérjük a hazai teniszezők (rekreációs, amatőr, verseny, profi) tenisz sporthoz kapcsolódó motivációját, azaz megtudjuk, hogy milyen célok vezetnek téged a teniszpályára és milyen tényezők akadályoznak meg abban, hogy eljuss oda.
A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim! Amennyiben észrevételed, kérdésed lenne, keress minket bátran az mtszdekutatas@gmail.com címen.

A válaszok megadásánál alapvetően a COVID előtti, illetve a korlátozás nélküli állapotot kell alapul venni.
A kérdőív kitöltése kb . 8-10 percet vesz igénybe.

Együttműködő segítségedet előre is köszönjük!

„A kutatás elkészítését az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 számú projekt támogatta. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

A kérdéssorok összeállításának alapjai: H-SMS kérdéssor (7. kérdés) Paic R. – Kajos A. – Meszler B. – Prisztóka Gy.: A magyar nyelvű sportmotivációs skála (H-SMS) validációja és eredményei. Magyar Pszichológiai Szemle, May 2018 p. 182 munkája; További kérdések összeállítása Funk, C.D. – Alexandris K. – McDonald H. (2016): Sport Consumer Behaviour, Marketing Strategies, 6. (9. kérdés) és 11. (Beaton et al., 2011-re hivatkozva) (8. kérdés) fejezet alapján.
1. Nemed *
2. Életkor *
(pl. 22)
3. Kérjük ad meg, hogy melyik városban, településen szoktál teniszezni a legtöbbet? (Pl. Budapest vagy Veszprém) *
Kérjük add meg, hogy melyik városban szoktál a legtöbbet teniszezni? (Pl. Budapest vagy Veszprém)
4. Milyen gyakran szoktál teniszezni *
A járvány, illetve a korlátozások előtti helyzetre gondolj ennél a kérdésnél.
Hetente 3-szor vagy annál többször
Hetente 1-2-szer
Havonta néhányszor
Félévente néhányszor
Nem tudom
Szabad téri szezonban
Téli fedett pályás szezonban
5. Miért teniszezel?
Kérjük, válaszolj saját szavaiddal, hogy miért szereted (vagy nem szereted) a teniszt és miért játszod?
6. 1. Kérjük, jelöld meg a valaha általad legmagasabban játszott szintet! Akkor jelölj meg egy szintet, ha legalább 8 versenyen részt vettél már benne. Bármilyen korosztály számít! *
Például, ha 14 évesen rendszeresen jártál nemzetközi versenyekre, de például egy hosszú kihagyás miatt csak amatőrökön indulsz, akkor is a Nemzetközi szintet kell megjelölni. Ha kipróbáltad magad kétszer nemzetközi versenyeken, akkor még nem a Nemzetközi szintet, hanem csak az MTSZ ranglistás versenyzői szintet kell megjelölni. (Egy csapatbajnoki félév 2 versenynek számít.)
6.2. A fenti szintet milyen korosztályban érted el? *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy