ART & PLAY - Cum să fii un Cetățean Funky? Atelier pentru copii (12-14 ani)
Salutare!

Ai ajuns aici pentru că vrei să faci o înscriere la atelierul de Educație Civică pentru Cetățenie Responsabilă, dedicat copiilor. Acest atelier face parte din secțiunea de dezvoltare comunitară, dedicată locuitorilor din Alexandria, din cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, ediția 14.

Pentru a procesa înscrierea la Atelierele Art & Play, vom avea nevoie de câteva informații cu caracter personal ( nume, număr de telefon, adresa de e-mail). Vom folosi aceste informații exclusiv pentru a asigura comunicarea cu participanții la ateliere, în vederea comunicării unor informații importante pentru buna desfăurare a activităților Art & Play.

Organizație: Funky Citizens
Traineri: Anabella Costache, Andrei Bulearca
Zi de atelier: 10 august
Vârstă: 12-14 ani
Ore atelier: 12:00 - 14:00
Locuri disponibile: max 16 participanți
Locația: Clubul Pensionarilor (Casa de Cultură)

***

Atelierul prezintă principiile de bază ale democrației românești și le dă participanților ocazia să înțeleagă, prin joc, cum funcționează societatea lor.
I. Democrație vs Totalitarism - Ce e democrația? De ce e România un stat democratic și prin ce se deosebește de România comunistă?
II. Votul – Ce este? De ce votăm? - De ce e votul o necesitate pentru păstrarea democrației? Are oare și dezavantaje? Pe cine votăm, cum și când? De ce e important ca fiecare dintre noi să voteze?
III. Principiul separării puterilor în stat - De ce e important ca fiecare putere să își vadă de treaba ei? Ce înseamnă asta pentru noi?
IV. Constituția – La ce ne folosește? - Ce e Constituția și de ce se vorbește atât de mult despre ea? Până la urmă la ce ne folosește nouă în viața de zi cu zi?
V. Drepturi, libertăți și îndatoriri - Care ne sunt drepturile și libertățile în democrație? Dar în comunism cum era? Avem oare și îndatoriri?
VI. Cum să fii un cetățean model - Ce putem face, concret, pentru a apăra democrația și, implicit, drepturile și libertățile? Care sunt variantele de implicare civică și care sunt puterile noastre de cetățean? Ce înseamnă, de fapt, să fii un cetățean funky?

Numele și prenumele părintelui care face înscrierea: *
Your answer
Numărul de telefon al părintelui: *
Your answer
Adresa de e-mail a părintelui: *
Your answer
Prenumele participantului la atelier (ex: Maria) *
Your answer
Numele de familie al participantului la atelier (ex: Popescu) *
Your answer
Vârsta participantului la atelier (ani împliniți) *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Ideo Ideis. Report Abuse