Wijzen naar de maan - 2 december 2020
Hoe inzichten uit de natuurkunde, corporate antropologie, biologie en oosterse filosofie allemaal naar hetzelfde wijzen en je een nieuwe bril aan kunnen reiken!
Opgavegericht werken implementeren, processen lean maken, de governance op orde krijgen, strakke besluitvormingsprocedures inzetten of manieren leren om het beste uit je team te halen. Allemaal enorm waardevolle knoppen waaraan wij als organisatiesleutelaars graag draaien.

Maar soms schieten we met alleen deze heldere, concrete knoppen en tools tekort. Omdat we als bestuurders, adviseurs en managers steeds vaker werken in complexe omgevingen, met verschillende waarheden die elkaar lijken uit te sluiten. Tegelijkertijd is het wereldbeeld waar we mee zijn opgevoed vaak reductionistisch: denken vanuit ik en jij en grenzen, je individuele belangen en standpunten, en dingen in hapklare brokken oplossen. De meerderheid van ons kijkt zo en zoekt oplossingen vanuit die bril. Vanuit het individuele bewustzijn.

Chiel Zwarts en Arne Stoffer reiken je een nieuwe bril aan. Ze nemen je in deze inspirerende lezing mee in de concepten van waaruit zij werken wanneer ze in hun opdrachten met complexiteit te maken krijgen. De manieren van denken waarover ze in het eerste contact met opdrachtgevers vaak liever niet praten. Om niet meteen voor ‘gekkie’ te worden versleten. Omdat deze concepten radicaal, anders en ambigu zijn. En soms zelfs moeilijk te geloven.
De inzichten komen uit heel verschillende disciplines. En ze wijzen allemaal naar hetzelfde. Ze gaan over een meer collectieve manier van naar problemen kijken. Kwantumverschijnselen uit de Natuurkunde, Ubuntu en Deep Democracy uit de Corporate Antropologie, Collectieve Intelligentie uit de Biologie, Non-dualiteit uit de Oosterse Filosofie.

Chiel Zwarts en Arne Stoffer leerden elkaar kennen toen zij als consultant en trainer werkten bij Bureau Berenschot. Na een management- en medewerkers buy-out werden zij partner bij KSG Trainers & Consultants, waaraan zij later samen leidinggaven als managing partner en managing director. Ze werkten voor talloze opdrachtgevers, zowel in de private als de publieke sector, in Nederland en over de wereld. Inmiddels werkt Chiel Zwarts van zijn eigen bedrijf Chiel Zwarts Consultancy. Arne werkt vanuit zijn onderneming NEXT Changemakers en is als associate partner verbonden aan de Academie voor Organisatiecultuur.

We zijn blij jullie weer uit te kunnen nodigen voor een mooie bijeenkomst en ontmoeten je graag digitaal op 2 december van 16:00 tot 18:30. De link ontvang je na aanmelding.

Rob van de Beek
Marcel de Jong
Wim Gijsbertse
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Publiek. Report Abuse