GDPR-godkännande
I Sverige har vi för närvarande en datalagringslag som heter PUL (personuppgiftslagen). Denna kommer i slutet av maj 2018 att ersättas av den EU-gemensamma lagen GDPR. Den nya lagstiftningen innehåller mycket nya förhållingssätt, bl.a. att alla företag och föreningar ska se över hur man lagrar personbunden data samt även inhämta samtycke av den som berörs, något som vi i Medicinska Föreningen också blir tvungna att efterfölja.

Detta formulär är på så vis ett sätt för oss att inhämta ett lagreglerat samtycke från er medlemmar att ni omnämns i text som kan läggas upp på hemsidan men också att ni godkänner att ni också deltager på bilder som finns/publiceras på föreningens sociala mediekonton eller hemsidan (Facebook och Instagram).

Protokollomnämnanden kommer att lagras i 7 år och bilder kommer att lagras på facebook och instagram.

Det kan låta omständligt att behöva ge detta samtycke men är något som numera krävs för att vi så långt som möjligt för att slippa viten från Datainspektionen.

Du som medlem kan som omnämnd alltid begära att en bild på dig eller text där din personbundna information finns tas bort.

Samtycket kommer att lagras i 7 år.

Mitt namn är: *
Your answer
Mitt LiU-id är: *
Your answer
Jag godkänner att information och bilder om mig lagras enligt tidsramen ovan *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms