Klimatsamtalsträning 25 februari2021
Vill du träna eko-civilkurage och klimatsamtal?

När: 25 februari, kl. 18.00-20.00
Plats: Zoom
Arrangör: Vardagens civilkurage, genom projektet Klimatprata
Tema: “Låt mig berätta hur det står till…” Ingrip mot splaining!

I denna praktiska digitala träning övar vi oss på att bryta samtal där någon använder sig av härskartekniken Splaining. Vi tränar på att bemöta olika argument och attityder för att omvandla dessa samtal till att istället väcka intresse, engagemang, organisering och handling.

Om splaining: I korthet är splaining en form av bemötande där omfattande förklaringar ges på ett sätt som inte tar hänsyn till den andres kunskapsnivå och erfarenheter. Oavsett om en person är insatt i sakfrågan eller ej, kör den som splainar över den andre, antar att den vet bättre, har bristande lyhördhet eller tar över samtalet helt. Vi använder begreppet splaining för att betona att det vad som vanligen kallas mansplaining är en härskarteknik som kan utövas av personer av alla kön. Ett exempel kan vara vetenskapssplaining där siffror, statistik, fakta, källhänvisningar och namn på forskare och teoretiker tar på tok för stort utrymme i samtalet.
Vi skapar övningar efter deltagarnas svar på enkät vid anmälan.

I träningen kommer vi använda oss av rollspel och dialogövningar.

Om Vardagens civilkurage
Vardagens civilkurage är en organisation som arbetar för ett mer jämlikt och demokratiskt samhälle. Tillsammans utforskar vi olika ingripandetekniker för ett aktivistiskt medborgarskap. I projektet klimatprata tränar vi på att skapa konstruktiva klimatsamtal.

Max deltagande 12 personer.

Vi behöver din mejl och ditt telefonnummer fall något i oförutsett skulle ske med planeringen av träningen och vi skulle behöva nå dig. Vi sparar dina kontaktuppgifter i ett år för att bjuda in dig till kommande aktiviteter med Klimatprata.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Namn *
Email *
Telefon *
Ålder *
Ge exempel på situationer du varit med i där samtal fastnar för att någon börjar splaina. Var gärna så specifik som möjligt!
Vilken typ av samtal om klimatkrisen tycker du det behövs mer av i din vardag?
Vad tycker du att du behöver träna på att bemöta för argument eller attityder i relation till splaining?
Hur hittade du till träningen? Hemsidan, facebook, kontakter, annat? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy