Bezwaar tegen afschaffing voetweg DIL102 en verlegging voetweg DIL099
Aan het college van burgemeester en schepenen
Gemeenteplein 1
1700 Dilbeek


BEZWAAR tegen de afschaffing van voetweg 102 en gedeeltelijke verplaatsing van voetweg 99 in de atlas der buurtwegen van Dilbeek - openbaar onderzoek van 13 maart tot 11 april 2017.

Deze aanvraag druist in tegen het algemeen belang.

Voetweg 102, alhoewel slechts 90 meter lang, is een onmisbare schakel in het Dilbeekse netwerk van trage wegen.
Samen met voetwegen 100, 99 en 98 vormt deze een aaneengesloten geheel van voetwegen tussen de Snakkaertstraat en d'Arconatistraat, intensief gebruikt door omwonenden, wandelaars, joggers en mountainbikers van Dilbeek en ver daarbuiten.
Deze is zoals een brug over een snelweg: aan de ene zijde kan je deze langs 2 kanten via trage wegen benaderen, aan de andere zijde via trage wegen in 2 richtingen verlaten. Zonder deze schakel vermindert de gebruiksmogelijkheid van de aangrenzende trage wegen zeer sterk én gaan heel wat wandelcombinaties verloren.

Er is geen enkele reden om voetweg 99 te verplaatsen. De bewering dat deze voetweg zeer drassig zou zijn en met onoverkomelijk steile hellingen, klopt niet. Bij het door de aanvragers voorgestelde tracé aan de oostkant van het bos wordt een helling van 13% vervangen door 19% gedurende 70 meter en 42% gedurende 4 meter. Nadien een knuppelpad gekneld tussen een moeras en een 7 meter hoge steile aarden wal. Na een klim zijn weer trappen vereist om een laatste steile helling te overwinnen: ongeveer 45% helling gedurende 3 meter.
Bovendien vereist de aanleg van dit nieuwe tracé het verwijderen van ongeveer 500 m2 dichte en gevarieerde plantengroei, wat ecologische schade berokkent.

We verzoeken u dan ook deze aanvraag negatief te adviseren.

De enige hinder die gebruikers momenteel ondervinden, is het geblaf en dreigend tegen de afsluiting springen van de 4 honden van de aanvragers. Een oplossing hiervoor is het feitelijk verplaatsen (= geen wijziging in de Atlas) van het gedeelte van voetweg 99, dat nu grenst aan de tuinafsluiting naar wat de aanvragers aangeven als het atlastraject. Dit is een droog gedeelte met verspreid staande bomen en weinig ondergroei, zodat de aanleg eenvoudig is zonder ecologische schade.

Email address
Je naam en voornaam
Your answer
Straat en huisnummer
Your answer
Postcode
Your answer
Gemeente
Your answer
Jouw commentaar (max. 200 karakters)
Your answer
Je gebruikt trage wegen om te...
Deze gegevens worden verzameld en gebundeld afgegeven (zonder je e-mailadres) op het gemeentehuis voor het einde van het openbaar onderzoek. Gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Meer details over de evolutie van dit dossier en Dilbeekse trage wegen op www.tragewegendilbeek.be
Please complete the captcha before submitting the form.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms