Tilaa oppilaitokseesi EU-kouluttaja
Nuorten Eurooppa -hankkeessa parannetaan nuorten EU-tietoisuutta sekä rohkaistaan nuoria ottamaan osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun innovatiivisella tavalla. Nuorten Eurooppa -projekti on Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimiston hanke, jonka käytännön toteutuksesta vastaa EYP Finland.

Osana hanketta järjestetään oppilaitoksille maksuttomia EU-infopäiviä yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa ympäri Suomea. EU-infopäivä pitää sisällään EU-kouluttajan johdannon EU:n perusteisiin sekä Euroopan parlamentin toimintaan. Päivän keskiössä on koululähettilään ohjaama Euroopan parlamenttisimulaatio, jonka aikana oppilaat pääsevät hyppäämään meppien saappaisiin ja tekemään päätöksiä ajankohtaisista EU-asioista. Parlamenttisimulaatioon kuuluu sekä pienryhmien valiokuntatyöskentely että koko luokan yhteinen täysistunto. Infopäivien ohjaamisesta vastaavat koulutetut EU-kouluttajat, jotka ovat EU-asioista ja kansalaisvaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria.

Infopäivien avulla tuodaan lisäarvoa opetukseen tarjoamalla oppilaille mahdollisuus omien mielipiteiden ilmaisuun normaalista oppitunnista poikkeavalla tavalla. EU-infopäivien tarkoituksena on herättää nuorten kiinnostusta EU-asioihin sekä rohkaista nuoria muodostamaan mielipiteitä Euroopan parlamentin ajankohtaisiin aiheisiin. Infopäivän pituus on 75–90 minuuttia. Oppilaitos voi halutessaan toivoa pidempää vierailua, joista sovitaan tapauskohtaisesti. Infopäiviä voidaan järjestää osana oppitunteja tai esimerkiksi osana koulun kansainvälistymisprojektia . Infopäivät ovat kouluille maksuttomia.
Yhteyshenkilön nimi *
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite *
Yhteyshenkilön puhelinnumero *
Oppilaitoksen nimi *
Oppilaitoksen katuosoite *
Paikkakunta *
Oppilaitos on *
Ryhmän koko *
Vierailun toivottu ajankohta *
Minkä vaikeustason parlamenttisimulaation tahdot tilata? *
Parlamenttisimulaatioita on kolme eri vaikeustasoa: 1. Helppo (tarkoitettu yläkouluille ja nuorille, joilla on ennestään vain vähän EU-tietoa), 2. Keskitaso (tarkoitettu nuorille, joilla on jonkin verran EU-ymmärrystä ja yhteiskunnallisia taitoja) ja 3. Vaikea (tarkoitettu nuorille, joilla on ennestään vahvat EU-tiedot esimerkiksi osana EU-kurssia).
Mistä parlamenttisimulaation aiheista olet kiinnostunut? *
Valitse parlamenttisimulaatiossa käsiteltävät aiheet. Simulaatiossa luokka jaetaan noin 4-10 hengen pienryhmiin eli valiokuntiin, ja kukin valiokunta käsittelee yhtä aihetta. Tunnin lopuksi pidetään koko luokan yhteinen täysistunto, jossa valiokunnat esittelevät aiheensa sekä päätöslauselmaehdotuksensa. Voit valita aiheita myös eri vaikeustasoista.
Required
Mistä sait tiedon parlamenttisimulaatiosta:
Mahdolliset lisätiedot ja erityistoiveet:
Keräämme tietoja vierailuista kouluvierailujen toteuttamista sekä raportointia varten. Tietosuojaselosteeseen voi tutustua tämän linkin kautta: https://eypfinland.org/app/uploads/2020/01/Tietosuojaseloste_EYPFin_2020-1.pdf *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of European Youth Parliament Finland – EYP Finland ry. Report Abuse