33è PREMI DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I CULTURAL
Llegiu la informació sobre cada candidat i a continuació voteu el qui creieu que reuneixi més mèrits
Email address *
Candidats al premi personal
Roser Capdevila i Valls (Barcelona, 23 de gener de 1939)[1] és una il·lustradora catalana, popular arran de la publicació de Les Tres Bessones. L'any 1999 fou guardonada amb el Premi Nacional de Cinema i d'Audiovisual, concretament en l'apartat d'Audiovisual, i el 2004 amb la Creu de Sant Jordi.
A la dècada del 1980 va començar a il·lustrar llibres de text per a infants. L'any 1983, inspirant-se en les seves tres filles Teresa, Anna i Helena, va crear els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emès en 158 països.

Sílvia Bel i Busquet (Barcelona, 24 de juny de 1970) és una actriu de teatre, cinema i televisió.
Ha interpretat nombroses obres d'adaptacions literàries tant d'autors nacionals com internacionals. L'any 2005 protagonitzà l'espectacle teatral La Xarxa, de Joan Brossa, interpretació que li va valdre el premi Crítica Serra d'Or de Teatre del 2006 per l'aportació més interessant de l'any, a més de la nominació a millor actriu pels premis Butaca i l'elogi de tota la crítica. A partir d'aquell moment la seva carrera discorre entre teatre, televisió i cinema. A la televisió ha protagonitzat series com Infidels, Ventdelplà o El cor de la ciutat.
Ha col·laborat amb músics com Lluís Llach i Jordi Savall en diferents concerts poètico-musicals. L'any 2012 va rebre el Premi Memorial Margarida Xirgu a la interpretació femenina més rellevant de la temporada teatral barcelonina. Actualment compagina la seva faceta d'actriu amb col·laboracions literàries a diferents mitjans i espais culturals.

Celdoni Fonoll i Casanoves (Calaf, 1944) és un cantant, recitador, rapsode, poeta i músic català. Enceta l'any 1974 una tasca insòlita dins del món de la Cançó: dir, amb fons musical, poemes dels autors més diversos, i escampar la poesia catalana per pobles, viles i ciutats. Amb la seva dicció perfecta comunica a la perfecció la intenció dels més diversos autors a un auditori adult o juvenil. Des de fa molts anys fa recitals dins del cicle "La Caixa a les escoles" i posa en marxa diverses campanyes: "La poesia al carrer", "La poesia a les Festes Majors"...
L'any 1984, celebra el seu recital número 1000 que és enregistrat en viu per a un àlbum doble (Recital 1000, 1984). D’aleshores ençà no ha parat de fer recitals i de publicar discos on aplega poemes nacionalment reivindicatius, de molts autors diferents. En un dels seus treballs més aconseguits, l'any 1991, Celdoni Fonoll decideix explotar les possibilitats de la sàtira: Mercat de Calaf.

Francesc Cassú i Jordi (Girona, 25 d'octubre de 1965) és el director de la cobla La Principal de la Bisbal des dels 26 anys i compositor de sardanes.
Fill de Josep Cassú, té una sòlida formació musical, és un excel·lent arranjador, compositor i pianista, i les seves sardanes han estat guardonades en diversos concursos. Va cursar solfeig amb Josep Viader, piano amb el seu pare i Jean Luc Vallet, i harmonia i composició amb Maria Àngels Alabert. Fou un dels fundadors del grup de música barroca Undarius. Professor d'harmonia al Conservatori de Música de Girona. Cofundador i codirector de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya juntament amb Carles Coll. El 2018 la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, dirigida pel mateix compositor, va estrenar a Girona l'òpera Llull amb llibret de Jaume Cabré.

Escolliu el nom d'un candidat *
Candidats al premi d'entitats o empreses
Pedres de Girona (http://www.pedresdegirona.com/)
Portal de Girona i sobre Girona: festes, esdeveniments, història, llegendes, les imatges de la ciutat, la gastronomia... Què fer-hi, què veure-hi, què visitar. Girona és "una ciutat de cine": descobreixi-ho. Girona al plat: la taula i la cuina gironines. Més de 200.000 imatges en una web d'actualització, diària amb noves incorporacions d'articles i reportatges, interessant pels que en som i pels que ens visiten.

El pot petit (http://www.potpetit.com/)
El Pot Petit és un pot molt màgic, ple de música, teatre, cançons i personatges divertits.
A dins El Pot Petit hi viuen en Pau, la Jana, la Melmelada Band, la Gina, la Juna i en Pol, acompanyats de tots els seus amics: el lleó vergonyós, el cuc poruc, els pirates, la girafa i l’elefant, la formiga rockera, el drac Rac… És un univers ple d’històries i aventures emocionants que un bon dia tota aquesta colla van decidir compartir amb totes les famílies.
El Pot Petit ofereix concerts on combina la música, els titelles i el teatre, i amb les seves cançons pròpies i originals enganxen als més petits, però també agraden als més grans!

Memorial 1714 (http://www.memorial1714.cat/)
Memorial 1714 és una associació constituïda el 26 de juny de 1985 amb la finalitat immediata de dignificar i rehabilitar el Fossar de les Moreres, i de recuperar i donar a conèixer la seva història. Té l’origen en el grup de persones que s’aplegaren l’any 1977 per restituir la placa amb el vers de Frederic Soler “Pitarra” a la Plaça del Fossar, i que l’any 1978 van formar la “Comissió Pro Fossar de les Moreres-Memorial 1714”.
Memorial 1714 es va fer seva la Resolució del Parlament de Catalunya de l’any 1986 que insta a la dignificació del Fossar de les Moreres. Per tant, vetlla per la preservació de l’indret com a lloc de reflexió i d’homenatge a tots aquells qui, a llarg dels temps, lluitaren i moriren en defensa de Catalunya, les seves Constitucions i les seves llibertats.
"L’objectiu vital que ens inspira des de la nostra fundació és, la recuperació de la consciència històrica dels catalans."

Amical Wikimedia (https://www.wikimedia.cat/)
Organització independent sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans, el coneixement lliure en català i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa. Segons els estatuts, tenen el següent objectiu: «Que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua.»
Fundada el 2008 com a Amical Viquipèdia, el 7 de juny de 2013 va ser reconeguda per part de la Fundació Wikimedia com a organització temàtica afiliada, canviant el nom pel d’Amical Wikimedia. L’associació està sostinguda per voluntaris, igual que tot el moviment Wikimedia.

Escolliu el nom d'un candidat *
DADES IMPRESCINDIBLES PERQUÈ EL JURAT VERIFIQUI LA VALIDESA DEL VOSTRE VOT
Si alguna dada no és completa el vot no serà comptabilitzat com a vàlid i serà esborrat
(Després del lliurament dels premis eliminarem les dades)
Nom
Cognoms
Població i Codi postal
Sou socis de l'ADAC *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service